Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Kalfsjus (jus de veau).

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Kalfsjus (jus de veau).

Ingrediënten:

4 deciliter rode wijn;
2 kilo kalfsbotten;
2 winterpenen;
2 selderijstengels;
2 uien;
1 prei;
20 à 30 gram tijm;;
20 à 30 gram rozemarijn;
20 à 30 gram peterselie;
2 kruidnagels;
2 jeneverbessen;
2 laurierblaadjes;
1 bol knoflook;
140 gram tomatenpuree.

Bereiding:

Verwarm de over voor op 230°C.
Besmeer de botten met de tomatenpuree en zet in een braadslee 20 minuten in de oven;
Snijd ondertussen de groenten in grove stukken (de bol knoflook overlangs een keer doormidden) en zet de groenten na tien minuten ook even in de oven;
Doe tien liter water in een grote soeppan, doe er de botten, groenten en kruiden erbij;
Zet de braadslee waarin de botten lagen op het vuur en deglaceer met de rode wijn;
Schraap de aanbaksels goed los en kieper de inhoud bij de rest.
Breng tegen de kook, draai het vuur laag. Er moet af en toe een klein bubbeltje verschijnen;
Laat minimaal vijf uur (maar liefst de hele nacht) opstaan en schuim af toe wat ongerechtigheden af.

Haal de jus door een grove zeef en kook zachtjes in tot je ongeveer een liter overhoudt.

Bron: http://www.ah.nl/kookschrift/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 26 okt 2015 14:50    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1