Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Courgettes gevuld met amandelen en kaas.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Courgettes gevuld met amandelen en kaas.

Courgette is echt een groente die je kent en eet, maar soms weet je gewoon niet wat je er mee moet doen. Vandaar dit heerlijke gerecht, smaakt heerlijk bij kip.
Het is even een werkje, maar je kunt het ook prima een dag van te voren maken en afgedekt in de koelkast bewaren, zodat je het de volgende alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.

Ingrediënten voor 3 personen:

3 courgettes van gelijke lengte;
grote pan met kokend water;
zout;
keukenpapier.

Blancheren en uithollen:

Snijd de steeltjes van courgettes en blancheer ze 10 minuten in kokend water met zout, tot het vruchtvlees een beetje meegeeft. Snijd de courgettes in de lengte door en hol ze uit m.b.v. een klein lepeltje.
Bestrooi de binnenkanten licht met zout en leg ze omgekeerd op het keukenpapier om ze het vocht te laten kwijtraken.
Hak het vruchtvlees klein, druk het vocht er met keukenpapier zoveel mogelijk uit. Bewaar het vruchtvlees voor de vulling.

Vulling:

25 gram gesnipperd uitje;
1½ eetlepel olijfolie;
klein gesneden vruchtvlees;
70 gram amandelmeel;
1 dl slagroom;
50 gram geraspte oude kaas;
1 ei;
zout en peper;
gemalen kruidnagel naar smaak.

Bereiding:

Smoor de ui in de olie met het deksel op de pan in 8 à 10 minuten zacht en glazig. Neem het deksel van de pan en draai het vuur hoog, zodat de uien lichtbruin worden. Voeg het vruchtvlees toe en schep om en bak in enkele minuten zacht. Doe het mengsel in een kom en voeg amandelmeel en room toe. Schep de kaas erdoor (houd 3 eetlepels achter) en tenslotte het ei. Is het te dun voeg evt. een ¼ eetlepel tarwezemelen toe.
Breng op smaak met zout, peper en kruidnagel.
Leg de courgettehelften met de schil naar beneden in een schaal. Schep de vulling erin, bestrooi nog wat met kaas.
Bak in de oven op 200°C tot ze goed warm zijn ongeveer 25 à 30 minuten. Laat ze niet te lang bakken, de schil mag niet te zacht worden.

Bron: http://gezondlevenvanjacoline.blogspot.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 21 okt 2015 14:57    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1