Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Koolhydraatarme aardbeien/kwark taart. Fase 2, Dr. Frank.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Koolhydraatarme aardbeien/kwark taart.

Ingrediënten:

2 bakjes magere kwark, dus 1 liter;
1 pakje gelatine (12 velletjes) (of 5 gram agar agar voor halal);
zoetstof naar smaak;
halve liter slagroom;
150 gram gemengde noten (amandelen, hazelnoten, macadamia);
30 gram roomboter;
theelepel vanille smaakstof of vanille stokje;
5 grote aardbeien.

Bereiding bodem:

Je begint met de bodem, maal eerst de nootjes fijn. Smelt vervolgens de boter langzaam in een steelpan en voeg het noten poeder toe, eventueel wat vanille erdoor en zoetstof naar smaak, hoeft niet mag wel, proef het voor de zoetheid!

Bakpapier in vorm, even invetten (roomboter of bakspray), het mengsel met holle lepel er in drukken en dan in koelkast laten opstijven, zeker een half uur.

Bereiding kwark:

Leg de gelatineblaadjes los van elkaar in koud water en laat het minimaal 5 minuten weken. Lees voor de zekerheid even de verpakking. Wil je geen gelatine omdat je bijvoorbeeld halal eet, gebruik dan agar agar of iets dergelijks, je hebt waarschijnlijk zelf wel ervaring voor de vervanging. Doe nu terwijl de gelatine week staat te worden 150 ml slagroom in steelpan, eventueel wat vanille er doorheen, verwarmen maar niet koken. Dan haal je de geweekte blaadjes gelatine uit het koude water en doe het bij het warme mengsel in de steelpan. Vuur uit, laten afkoelen tot het net niet stolt. Terwijl het koelt alvast de kwark in schaal met zoetstof naar smaak en de rest van de slagroom zo stijf mogelijk opkloppen, ook met zoetstof.

De opgeklopte slagroom door de kwark spatelen, laat eventueel een beetje over voor de versiering. Daarna langzaam het gelatine slagroom mengsel er door roeren. Even proeven of het zoet genoeg is en dan kan je het over de reeds hard geworden bodem heen gieten.

Laten het opstijven in de ijskast, minimaal een half uur maar meer is beter en veiliger.

Aardbeien marmelade voor topping:

Hak 3 aardbeien in zeer kleine stukjes met een eetlepel water in een steelpan, zachtjes koken tot het een gelei wordt. Mag een klein klontje roomboter bij om het te laten glanzen. Als de taart lang genoeg in de koelkast heeft gestaan, kan je er optioneel eerst wat cacao over strooien, voor het mooi en dan de marmelade zoals op de foto er op. Maak het af met wat plakjes aardbei.

P.S. Als je de taart in 12 stukken snijdt en je neemt 1 stukje dan krijg je ongeveer 4 koolhydraten binnen. Maak deze taart dus niet als je net begint met koolhydraatarm eten en ook niet als je weet dat je de taart met niemand hoeft te delen en je geen discipline hebt.

Bron: https://www.gobento.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 23 sep 2015 20:34    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1