Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Moussaka van Donna Hay

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Moussaka van Donna Hay.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gr lamsgehakt;
8 grote plakken aubergine (2 tot 3 st);
2 kleine courgettes;
2 teentjes knoflook;
150 gr feta;
250 gram ricotta;
100 gram geraspte mozzarella;
70 gr broodkruim van koolhydraatarme boterhammen;
2 el oregano;
peper en zout;
olijfolie.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg 4 van de plakken aubergine in een met bakpapier beklede ovenschaal.
Doe het gehakt in een kom.
Rasp de courgettes, knijp het vocht eruit en voeg dit bij het gehakt.
Hak de knoflook fijn en verkruimel de feta. Voeg dit samen met 1 el oregano, de broodkruim en wat peper en zout bij het gehakt. Meng het door elkaar.
Verdeel het gehakt over de plakken aubergine en druk ze iets aan.
Leg de andere plakken aubergine erop. Sprenkel hier een klein beetje olijfolie overheen.
Verdeel de ricotta en mozzarella nu over de bovenste helft.

Garneer met wat oregano.

Bak de moussaka in 50 minuten af in de voorverwarmde oven. Ze zijn klaar als het gehakt gaar is en de kaas goudbruin van kleur is.

Bron: http://uitpaulineskeuken.nl
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 08 aug 2015 14:05    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1