Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Sakshouka met bloemkoolrijst.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Sakshouka met bloemkoolrijst.

Voor vandaag heb ik shakshouka voor jullie. Dit zijn eieren gepocheerd in een tomaten saus. Normaal wordt hier brood bij gegeten, maar omdat wij koolhydraat arm eten heb ik er bloemkool rijst bij gemaakt.

Ingrediënten:

1 ui;
1 rode paprika;
1 teen knoflook;
1 tl olijf olie;
2 blikken tomaten blokjes of 8 rijpe tomaten;
2 el tomaten puree;
1 tl Chilipoeder;
1 tl komijn;
1 tl paprika poeder;
1 tl cayenne peper (laat dit weg als je niet van pittig eten houdt);
zout en peper naar smaak;
4 eieren;
1 bosje peterselie (optioneel).

Bereiding:

Snijd de ui en paprika in blokjes en snijd de knoflook in kleine stukjes.
Pak een koekenpan en verwarm de olie op middelhoog vuur.
Doe de ui in de pan en fruit deze gedurende 2 à 3 minuten.
Voeg nu de knoflook en paprika toe en laat het geheel nog 5 à 7 minuten op middelhoog vuur zacht worden.
Voeg nu de tomaten blokjes en tomaten puree toe en roer alles goed door.
Voeg nu alle kruiden toe en roer het goed door.
Laat het nu 5 à 7 minuten sudderen tot de saus dikker begint te worden.
Proef nu de saus en voeg cayenne, zout of peper naar smaak toe.
Als het op de gewenste smaak is, kan je de eieren toevoegen.
Breek de eieren voorzichtig bovenop de saus en zorg ervoor dat ze voldoende uit elkaar gespreid zijn.

Bedek de pan nu en laat het geheel 10 tot 15 minuten op laag vuur sudderen.
Hak de peterselie grof en strooi het over de shakshouka.

Per portie shakshouka: ± 150 kcal, 13 gram koolhydraten, 10 gram eiwitten, 7 gram vet en 3 gram vezels.

https://www.weegclub.nl/forum/bloemkoolrijst-handig-bij-veel-recepten-t51063.html

��Eet smakelijk.��

Bron: http://gezonddineren.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 18 jun 2015 20:00    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1