Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Surinaamse saoto soep.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Surinaamse saoto soep.



Ingrediënten voor 2 personen:

2 kippendijen;
bouillonblokje (die van Maggi en geen kip- of vleesbouillon);
een grote stronk laos;
3 stengels citroengras;
een halve gele peper;
pimentkorrels of zwarte peperkorrels;
water;
ui;
knoflook;
olie.

Voor de garnering:

een zakje saotomix (te koop bij de toko);
een gekookt ei per persoon;
taugé;
een halve gele peper;
ketjap;
een klein bosje selderij.

Bereiding:

Als eerste snijd je de laos, ui en knoflook in kleine stukjes en fruit je deze aan in een soeppan met een beetje olie. Als de olie lekker begint te geuren, giet je er een liter water bij. Vervolgens sla je de stengels citroengras beurs met een mes. Je snijd de stengels dus niet in stukjes, maar mept er flink op, zodat de aroma??s lekker vrij kunnen komen. De stengels citroengras doe je hierna in de pan. Ook mogen de pimentkorrels, een halve gele peper, het bouillonblokje en de kippendijen erbij. Dit laat je vervolgens minimaal een uurtje lekker trekken (het liefst langer) op een klein vuurtje. Kook ondertussen de eieren, 1 per persoon.

Als de kip gaar is, pak je deze uit de pan en pluis je hem uit met twee vorken. Je zet gewoon twee vorken in de kip en je trekt zo het vlees uit elkaar, zodat je mooie sliertjes krijgt. Doe de kip in een apart schaaltje. Voor de garnering hebben wij altijd een ketjapsausje met peper. We doen een laagje ketjap, ongeveer een halve cm, in een sauspan en doen hier een fijn gesneden halve gele peper bij en fijn gesneden knoflook. Dit laat je even inkoken.

Als de bouillon klaar is, giet je deze door een zeef. Je doet als eerste een handje met de gefrituurde saotomix in je kom, daarna een handje taugé, daarna een handje kip, dan je ei en de ketjapsaus (begin met een theelepeltje, deze kan erg pittig zijn!) en giet hierna de bouillon over je kommetje heen. Als laatste bestrooi je je soep met wat selderij. Als je dit niet hebt kun je ook peterselie gebruiken.

Het duurt even, maar dan heb je ook een lekkere soep.

🍴Eet smakelijk🍴


Bron: https://weheartfit.wordpress.com/


P.S. Voedingswaarden per 100 gram.
Deze waarden gelden voor het onbereid product.

Koolhydraten:
12,00 gr, waarvan suikers 10,00 gr.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 01 mei 2015 16:17    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1