Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Kaassaus.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Kaassaus:

1 eetlepel boter;
1 eetlepel amandelmeel;
250 ml Alpro Soya melk;
6 eetlepels gemalen kaas naar keuze;
cayennepeper, paprikapoeder of kerriepoeder.

Bereiding:

Laat de boter smelten in een steelpannetje op een matig vuur. Voeg de amandelmeel toe en roer met een klopper tot de meel goed opgenomen is door de boter.
Haal de pan van het vuur en voeg een klein scheutje melk toe. Roer mooi glad.
Zet de pan weer op een zacht vuur en voeg de rest van de melk beetje bij beetje toe onder voortdurend roeren.
Breng aan de kook en laat indikken. Roer er op het einde de gemalen kaas door.
Breng op smaak met cayennepeper, paprikapoeder of kerriepoeder. Kaassaus met cayennepeper of paprikapoeder is een aanrader op vlees en groenten. Maak je vis klaar, kruid je saus dan af met kerriepoeder.

Variatietip:

Afhankelijk van de gebruikte kaas krijg je een heel ander soort saus. Verkruimelde roquefort past goed bij groenten. Kies voor emmentaler bij vis. Probeer eens gorgonzola bij pasta. Cheddar is lekker bij toast.

Tip:

Als je de saus tevoren maakt en wilt opwarmen, doe dat dan op een heel zacht vuur of in een warmwaterbad. Roer regelmatig om, zodat de saus gelijkmatig warm wordt.

Bron: http://www.okokorecepten.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 01 apr 2015 18:21    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1