Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Cypriotische kip met feta.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Cypriotische kip met feta.



Een zomers Grieks gerecht, gevulde kipfilet. Het lijkt een ingewikkeld recept maar is makkelijk te maken en erg lekker.

Ingrediënten Cypriotische kip:

8 zongedroogde tomaten in olie;
bosje peterselie;
basilicum;
citroen;
pakje feta;
2 teentjes knoflook;
2 kipfilets.

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 200°C.

Leg de peterselie, de basilicum en de zongedroogde tomaatjes met een klein beetje van de olie en een snufje peper op een snijplank.
Pers er de teentjes knoflook over en hak alles met een groot mes.
Kruimel er de fetakaas over, rasp wat citroenschil en meng alles goed door elkaar.

Snijd de kipfilet in de lengte alvast in en leg ze in plastic folie.
Sla met een koekenpan op de kip om ze wat platter te krijgen.

Vul dan de kip met het fetamengsel en bindt dicht met wat keukentouw of steek er prikkertjes in.

Warm de koekenpan op met wat olijfolie en voeg de kip toe.
Maak ondertussen een cartouche (rondje van bakpapier om op de kipfilets te leggen, even groot als de pan).
Draai de kip om, maak de cartouche vochtig en leg hem op de kip.
Wacht tot de kip gaar is ( ± 10 minuten) en haal hem uit de pan.
Voeg citroensap toe aan de pan en draai de pan rond zodat het citroensap alle sappen opppakt.
Giet het sap over de kip als saus.
Serveer met wat basilicum.

Serveer er evt. pitabroodjes bij.

Strooi wat zout, peper en oregano op de snijplank waar je de vulling voor de kip op hebt gehakt en sprenkel er een paar flinke scheuten olijfolie over.
Pers er de tenen knoflook bij en haal de pitabroodjes erdoor.
Leg een stuk bakpapier op een ovenrooster, stapel er de broodjes op en verwarm ze in de oven.

Een koolsalade smaakt hier erg lekker bij.

Bron: http://meerrecepten.blogspot.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 22 feb 2015 21:39    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1