Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Chinese krabbetjes met chilisaus

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Chinese krabbetjes met Chilisaus.



Ingrediënten voor 4 personen:

3 bouillonblokjes (runder);
1 kilo spareribs;
2 teentjes knoflook;
2 eetlepels sojasaus;
1 eetlepel droge sherry;
theelepel zout;
1 theelepel 5 kruidenpoeder;
1 eetlepel honing (vloeibare);
1 dl chilisaus (sweet).

Bereiding:

Breng 1½ liter water met de bouillontabletten aan de kook en laat de spareribs 30 minuten op een heel laag vuur koken. Neem ze uit de pan en laat ze goed uitlekken.

Pel intussen de teentjes knoflook. Roer de sojasaus met de sherry, het zout, het vijfkruidenpoeder en de honing door elkaar en pers de knoflook erboven uit.

Dep de spareribs droog, leg ze in een ruime schaal en bestrijk ze met de marinade. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.

Dep de spareribs droog. Tien minuten in een hete oven van 200°C. Serveer de spareribs met de Chilisaus.

Voedingswaarde per persoon:

Energie (kcal) 725;
Eiwit (gram) 46;
Vet (gram) 52;
Verzadigd vet (gram) 21;
Koolhydraten (gram) 18;
Vezels (gram) 0,20.

Lekker met een oosterse salade van wortel, sperziebonen en taugé.

Bron: http://www.vlees.nl/


Laatst aangepast door love- to-cook op ma 07 dec 2015 13:56, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 26 nov 2014 20:14    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1