Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gegrilde varkenshaasspiesen met sesam

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Gegrilde varkenshaasspiesen met sesam.



Ingrediënten voor 4 personen:

500 gr varkenshaas (in blokjes van 2 cm);
2 eetlepels gember (verse, geraspt);
2 teentjes knoflook (geperst);
1 eetlepel sesamolie;
1 eetlepel zonnebloemolie;
1 eetlepel rijstazijn (of sherry);
snufje Chilipoeder;
snufje peper (versgemalen);
4 lenteuitjes (in stukjes van 2½ cm);
1 eetlepel sesamzaad;
snufje zout.

Bereiding:

Roer in een kom de gember, knoflook, sesamolie, (zonnebloem)olie, rijstwijnazijn (of sherry), Chilipoeder en peper tot een marinade.

Schep de blokjes varkenshaas door de marinade en laat het vlees afgedekt 2 uur in de koelkast marineren. Laat ondertussen de satéprikkers in water weken.

Neem de varkenshaas ongeveer 15 minuten voor gebruik uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen. Rijg de blokjes vlees met stukjes lente-ui om en om aan de satéprikkers. Bestrooi de varkenshaasspiesen met sesamzaad.

Grill de varkenshaasspiesen in de grillpan aan beide zijden goudbruin en gaar. Breng het vlees verder op smaak met zout.

Voedingswaarde per persoon:

Energie (kcal) 210;
Eiwit (gram) 29;
Vet (gram) 9,00
Verzadigd vet (gram) 2;
Koolhydraten (gram) 3;
Vezels (gram) 0,5.

Lekker met basmatirijst en peultjes.

Bron: http://www.vlees.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 26 nov 2014 19:37    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1