Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Wildbouillon met bospaddenstoelen

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Wildbouillon met bospaddenstoelen.

Ingrediënten voor 6 personen:

2 liter wildbouillon (4 potten wildfond);
300 gram bospaddenstoelen (bijvoorbeeld: oesterzwammen, cantharellen en kastanjechampignons);
35 gram boter;
zout en versgemalen peper of tabasco;
een scheut port;
fijn gehakte (verse) peterselie naar smaak.

Bereiding:

Snijd of scheur de harde stelen van de oesterzwammen en verdeel de hoeden in repen. Doe hetzelfde bij de cantharellen en snijd de kastanjechampignons in plakjes. Bak de paddenstoelen kort in de hete boter tot ze beginnen te kleuren.
Breng de bouillon aan de kook en op smaak met wat zout en peper of tabasco. Schep de gebakken oesterzwammen door de bouillon. Breng de soep desgewenst verder op smaak met een scheut port.
Hak de verse peterselie fijn en bewaar deze tot gebruik in een afgedekt schaaltje.
Verdeel de verse peterselie over 6 borden en schep de soep erover. Serveer direct.

Serveer evt. met versgebakken broodjes of toast.

Je kunt dit gerecht helemaal voorbereiden en hoeft op het laatste moment alleen de soep te verwarmen en samen met de peterselie over de borden te verdelen.

Let op dat je de soep niet te zout maakt. Je gasten kunnen desgewenst zelf zout toevoegen als zij de soep niet zout genoeg vinden.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.kerstrecepten.net/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 23 nov 2014 19:38    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1