Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Bobotie met mango.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Bobotie met mango.

Laat je verrassen door de exotische smaak in dit van oorsprong Zuid-Afrikaanse gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 sneetje koolhydraatarm brood;
1 dl kippenbouillon (van een tablet);
1 grote ui;
2 teentjes knoflook;
1 rijpe Eat Me mango;
½ eetlepel zonnebloemolie;
400 gr gemengd gehakt;
1 eetlepel kerriepoeder;
1 eetlepel kruidenazijn;
cayennepeper;
versgemalen peper, zout;
125 ml zure room;
1 vrije uitloopei (M);
2 eetlepels grof geknipt korianderblad.

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180˚C. Snijd het brood in dobbelstenen en week het in de bouillon. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de mango langs de pit middendoor, snijd ook de andere helft langs de pit eraf. Schil de helften en snijd ze in dunne partjes. Houd 5 à 6 mooie partjes apart en snijd de rest in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend met een vork bruin en rul. Voeg het brood, de mangostukjes, het kerriepoeder, de azijn en cayennepeper naar smaak toe en bak nog 1 minuut. Breng alles op smaak met peper en zout.
Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en leg de achtergehouden parten mango in een bloemvorm erop. Klop de zure room met het ei, de koriander en peper en zout naar smaak door elkaar. Schenk het over het gehaktmengsel. Bak de bobotie in ± 25 minuten bruin en gaar.

Zuid-Afrikaanse Bobotie wordt in land van herkomst vaak gegeten met gele rijst. Kook 350 gr rijst met 60 gr rozijnen, 4 kruidnageltjes, een mespunt geelwortel, 2 plakjes verse gemberwortel en zout naar smaak gaar. Roer er een flinke klont boter en een eetlepel honing door en serveer.

Ook heerlijk met Zero rice.

Bron: http://www.naturespride.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 05 nov 2014 21:43    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1