Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Varkensvleescurry met aubergine.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Varkensvleescurry met aubergine.

Ingrediënten voor 2 personen:

250 gram hamlappen;
1 eetlepel olie;
1 eetlepel Thaise rode currypasta (pot);
100 gram sperziebonen of kousenband;
3 kleine of 1 grote aubergine;
1 grote groene chilipeper;
1 eetlepel vissaus;
2 theelepel citroensap;
1 eetlepel palmsuiker;
10 basilicumblaadjes.

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Verhit de olie en bak hierin de currypasta 2 minuten. Voeg het vlees toe en bak het 5 minuten mee. Giet er 3 dl water bij en laat het 10 minuten sudderen.
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes. Was de aubergines en snijd ze in flinke stukken. Was de chilipeper en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in de lengte in vieren. Doe de groente bij het vlees en laat alles nog eens 10 minuten sudderen. Maak het gerecht op smaak met de vissaus, het citroensap, de palmsuiker en de in stukjes gescheurde basilicum.

Voedingswaarden per persoon:

Koolhydraten 18 gr;
Onverzadigd vet 12 gr;
Verzadigd vet 4 gr;
Eiwit 33 gr;
Vezels 8 gr;
Groente 250 gr;
Kcal 340.

Bron: http://www.diabetesfonds.nl/

Eet smakelijk.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 06 okt 2014 15:36    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1