Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Polpettone - Italiaans gehaktbrood

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   NinaM
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 18-3-2014
Berichten: 8057
Dieet: Low carb


  Reageer met quote
Polpettone - Italiaans gehaktbrood



Ingrediënten

2 rode uien
3 teentjes knoflook
3 el kappertjes
6 hardgekookte eieren
400 - 600 g rundergehakt
Hele gegrilde paprika's (zoetzuur uit pot)
struikje platte peterselie
mozzarella
200 g pancetta / gedroogde landham (of allebei)

Cakevorm van ca. 30 cm, snijplankje, scherp mesje, knoflookpers, grote mengkom en 3 kleine schaaltjes en 1 iets grotere

1. Rode uitjes heel fijn snipperen, knoflookteentjes uitpersen en goed mengen met het gehakt. Kneedt hier 3 grote ballen van en zet deze ca. 15 min in de koelkast

2. Verwarm de oven voor op 180 °C

3. 6 paprika's laten uitlekken in een vergiet en in repen snijden (schaaltje 1). Snijd de peterselie fijn (schaaltje 2) en de mozzarella in ca. 6 - 7 plakken (schaaltje 3). Pel de gekookte eieren (schaal 4)

4. Bekleed de bodem en de randen van de cakevorm met de pancetta of gedroogde landham. Laat de uiteinden ca. 6 - 8 cm over de rand heen bungelen.

5. Verdeel de 1e bal gehakt over de bodem en verdeel hierover de 6 - 7 plakjes mozzarella, de helft van de paprika en de helft van de peterselie. Bedek deze met de 2e bal gehakt. Nb. het is handig om het gehakt eerst plat te slaan en te vormen tot een langgerekte plak voordat je 'm in het bakblik doet.

6. Druk de hardgekookte eieren in de 2e laag gehakt en leg tussen elk ei een reepje paprika en wat peterselie om de gaten op te vullen. Strooi hier de 3 el kappertjes overheen en verdeel de rest van het gehakt (3e bal) erover. Druk goed aan en vouw de pancetta en / of gedroogde landham er flapje voor flapje omheen.

7. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar

Haal de polpettone uit de oven, laat 5 min. rusten in de vorm en schenk dan het vocht uit de vorm. Je kunt deze evt. ook opvangen en bewaren als smaakvolle saus of jus.

Snijd de polpettone voorzichtig in plakken. Als de polpettone net gebakken is, vallen de plakken snel uit elkaar. Na een nachtje in de koelkast, is de polpettone het allerbeste te snijden.

Serveer met salade van tomaat of een heerlijke groene salade.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 08 jul 2014 12:20    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1