Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Baba Anoesch.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Als je in de supermarkt een salade voor op brood wilt kopen, kun je er bijna van uitgaan dat er suiker in zit. Er zit suiker in de eiersalade, tonijnsalade, krabsalade en ga zo maar door. Daarom ben ik zelf salades en dergelijke gaan maken, zodat ik toch wat lekkers op mijn brood kan smeren!

Baba Anoesch
Voor een bakje van 250 gram:

Ingrediënten:

1 aubergine;
2 knoflookteentjes, in plakjes gesneden;
2 eetlepels tahin (sesampasta, te koop bij Turkse winkel en biologische winkel);
olijfolie;
1 eetlepel citroensap;
snufje cayennepeper;
snufje zout;
1 eetlepel gehakte koriander.

Snijd de aubergine in smalle reepjes en bak deze met olijfolie in een ruime koekenpan. Zet het vuur zacht tot middelhard, de aubergine moet namelijk langzaam helemaal gaar en zacht worden. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Voeg na 10 minuten de knoflook toe.

Doe ondertussen de tahin, citroensap, cayennepeper, zout en koriander in een kom. Houd een klein beetje koriander apart. Voeg de gebakken aubergine en knoflook toe. Pureer dit kort met de staafmixer, zodat je een zachte spread krijgt met nog wat stukjes aubergine erin. Voeg eventueel een eetlepel olijfolie toe als het mengsel nog te dik is. Roer de apart gehouden koriander erdoor.

Doe de auberginesalade in een bakje, zodat je het in de koelkast kunt bewaren. De salade eerst laten afkoelen voordat je ??m in de koelkast zet.

Bron: http://suikerwijzer.nl/

Heerlijk op een koolhydraatarme boterham.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 28 mei 2014 14:21    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1