Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Zalmtartaar.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Zalmtartaar.

Een prachtige start voor een feestelijk diner, weinig werk en een bijzonder resultaat.

4 personen.

Ingrediënten:

1 limoen;
1 bosuitje;
3 augurken ;
1 lepel kappertjes;
1 lepel peterselie;
300 gr. gerookte zalm ;
zout en peper;
1 potje room [light]of créme frâiche;
1 potje foreleitjes (of zalmeitjes);
4 plukken krulandijvie (of andere mooie sla);
4 langoustines;
4 lepels gepelde garnalen.

Bereiding :

De helft van de limoen in zeer dunne schijfjes snijden, andere helft uitpersen. Bosuitje met loof fijnsnijden. Augurken en kappertjes fijnhakken. Peterselie fijnknippen. De gerookte zalm in zeer kleine stukjes snijden, (of stukjes zalm). De zalm, bosuitje, augurk, kappertjes en peterselie in een kom doen. Een beetje zout, peper en limoensap toevoegen. Alles goed mengen. Het mengsel in 4 verdelen en in 4 kleine vormpjes doen. Je kan hiervoor best kleine ronde plastic wegwerppotjes gebruiken van ongeveer 3 à 4 cm doorsnede. De potjes in de koelkast zetten tot je gaat eten. De room opkloppen, goed stijf. Vlak voor het serveren, maak je het bord klaar. Dit duurt slechts een paar minuten. Draai het potje met het zalmmengsel om op een bord. Dit gaat vlot als je even in het plastik potje knijpt. Bestrijk het zalmtorentje met een laagje room. Garneer het bord met de krulandijvie, een schijfje limoen, een lepel garnalen en een langoustine.Als finishing touch schep je een lepeltje foreleitjes op de room.

Eet smakelijk.


Bron: http://www.omasrecepten.com/l
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 26 mei 2014 19:11    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1