Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Jagersaus is een stevige saus met champignons.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Een Jagersaus is een stevige saus met champignons die perfect past bij een biefstuk van de BBQ.

Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

Bruine basis saus, (1 pakje saus espagnole);
½ doosje plakjes gesneden champignons;
1 stuk uien;
paprika 's rood/geel;
1 takje fijn gehakte peterselie;
Vers gemalen peper;
Zout;
50 ml room;
Aroma;
Een scheutje ketjap;
110 gram dobbelsteentjes rookspek;
30 gram boter;
2 eetlepels fijn gesneden prei ringetjes.

Bereiding:

Maak de bruine saus aan in steel pannetje volgens de verpakking zodat je ongeveer 300 ml saus over houd.
Uien en paprika grof snijden in stukken van 1 bij 1 cm.
Bak de rook spek aan in de boter zodat de spekjes licht knapperig zijn bak vervolgens de champignons mee en even later de uien en paprika.
Breng dit op smaak met peper en zout en blus vervolgens dit af met een scheutje water.
Doe dit bij de bruine saus en breng de saus op smaak met ketjap, room en de peterselie.
Laat dit alles nog een 5 minuten trekken en voeg op het laatst de prei toe.

Een verrukkelijke saus!

Bron: http://www.barbecuerecepten.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 26 mei 2014 17:22    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1