Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Guacamole Mexicaanse dipsaus.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
GUACAMOLE is een MEXICAANSE DIPSAUS die in Nederland steeds populairder wordt. Het is heerlijk om een stokbroodje te dippen in guacamole, maar ook bij vleesgerechten is guacamole een goede toevoeging. Het belangrijkste ingrediënt van guacamole is natuurlijk avocado, zorg voor een rijpe vrucht, dan is de smaak het allerbest!

Ingrediënten:

1 rijpe avocado;
1 halve limoen;
1 groene peper;
1 tomaat;
1 teen knoflook;
peper en zout.

Allereerst een tip: als je de guacamole te lang van tevoren klaar maakt kan de dipsaus verkleuren. Maak de guacamole dan ook als een van de laatste bijgerechten voordat je begint met de BBQ.

Snijd allereerst de avocado doormidden door met een scherp mes rondom de avocado te gaan. Door de twee helften te draaien, zal de pit eenvoudig loskomen.

Zelf guacamole maken:
Bij een rijpe avocado kun je nu het schilletje er zo afpeuteren, een wat minder rijp exemplaar zal je moeten schillen, het velletje is namelijk niet eetbaar.

De volgende stap in het maken van guacamole is het snijden van de tomaat en de groene peper. Snijd de tomaat dan ook in kleine blokjes en hak de groene peper fijn en doe hetzelfde met het teentje knoflook. Vermeng uiteindelijk al deze ingrediënten in een schaal en prak vervolgens alles net zolang tot een gladde pasta is ontstaan. Dit prakken gaat het handigst met een vork of in de blender.

Nu kan de guacamole op smaak worden gebracht met peper zout. Als je het lekker vindt, kun je er een klein beetje verse koriander doorheen mengen. Ook een fijngesnipperd uitje smaakt er prima doorheen.
Guacamole is een heerlijk bijgerecht voor je barbecue dat ook nog eens makkelijk zelf te maken is. Je eet de guacamole tijdens de BBQ bijvoorbeeld met een stokbroodje maar ook vlees en vis smaakt erg lekker met een dun laagje guacamole eroverheen.

Eet smakelijk.

Bron: http://bbq-recepten.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 26 mei 2014 17:15    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1