Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Dr. Frank kroketten

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Emilie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 3-10-2012
Berichten: 2828
Dieet: Dr Frank


  Reageer met quote
Dr Frank kroketten.
Ik ben is gaan schuiven met de ingrediënten voor kroketten.
Normaal is het basis receptje voor ongeveer 15 krokketten:
600 gram gaar vlees,
of andere vulling, of een combinatie er van.
60 gram boter
60 gram bloem
5 dl water ( een halve liter dus)
1 bouillon blokje
Beetje peper, nootmuskaat, paprika, foelie.....en wat je er maar lekker in vind smaken bij jou vulling keuze Idee

Ga je dat low carb/ dr frank aanpassen dan zou het er Zo kunnen uitgaan zien misschien:

600 gram vulling bv vlees of vis of groenten (gaar).
60 gram boter
bouillon blokje
5 dl water

Alles netjes in kleine stukjes snijden!
Zelf heb ik een combi gemaakt van Italiaanse roerbakgroenten en een schaaltje hachee vlees Ongeveer een pond ( 500 gram)
Als je dat lekker 4 uurtjes laat pruttelen , is het zalig zacht geworden smullen
TIP!!! schil een kiwi, snij die in 4 stukken, en laat mee bakken met het vlees.
Daar wordt het botermals van smullen
De kiwi vis je na het bakken er uit Uitroep
Ik heb in een andere pan de Italiaanse wok groenten ( 1 zak van 400 gram) lekker bakken in een beetje olijfolie.
Het vlees in kleine stukjes bij de wokgroenten doen.
60 gram boter er bij
halve liter water
en evt je kruiden naar smaak nu ook echt toevoegen voor je het vergeet!!!
Alles zit er nu in, behalve je bindingsmiddel!!!
Daar kan je johannesbroodpitmeel voor gebruiken.
Dat voeg je al roerende toe aan de massa in je pan.
Wél het vuur aan laten dus!!!!
Anders gaat het niet zo snel in dikken.
Als je denkt nu lijkt het wel een dikke pap?
Dan is het tijd om de dikke pap in een lage schaal te storten.
Even afdekken met huishoudfolie, tegen en vel/korst vorming.
Als de brei koud is, in de koelkast verder koud laten worden.
Na een uurtje in de koelkast, kan de schaal er weer uit.
De massa in 15 stukken verdelen.
Die stukken goed kneden, anders kunnen je kroketten uitelkaar ploffen!!!!!
Dat komt door luchtbellen in de massa...
Evt weer even in de koelkast retour, als je gerolde kroketten te warm/slapjes zijn geworden!!
Dan het paneren van je kroketten.
je zet 3 schaaltjes netjes in een rij...
Met daar achter aan een grote schaal.
Schaaltje 1 zit sojameel in
schaaltje 2 zit losgeklopt ei in
Schaaltje 3 zit Kh am brood verkruimeld in.

De Kh arme broodkruimels, hoe maak je die dan?
Nou, ik spaar de kapjes van het brood, en bewaar die allemaal in de vriezer Idee Zo worden die ook nuttig gebruikt.
Je kunt natuurlijk ook gewoon een Kh arme boterham hier voor gebruiken Lach
Ik verkruimel de boterham helemaal tot kruimeltjes in de blender!
Daarna bak ik de kruimels goed droog in een platte koekenpan, zonder boter.
Opgepast!!!!
Je moet blijven omscheppen in de brood kruimels hoor!!!
Anders verbranden ze zo.
Als ze een béétje gaan kleuren zijn, zijn ze droog genoeg.

De 3 schaaltjes Uitroep
Pak je kroket beet, met je rechter hand, en rol de kroket door de soja meel.
Pak kroket over in je linkerhand, haal de kroket door het losgeklopte ei
Leg de kroket in het bakje met de broodkruimeltjes, en schep met je rechterhand de broodkruimels over je kroket heen.
Nu kan je de kroket vast pakken met je rechterhand, en de uiteinde er van in de broodkruimels drukken.
Nu heb je een mooie gepaneerde kroket!
En die leg je dan op de grote schaal.
Je kunt de kroketten prima in vriezen, en dan is het wel belangrijk even er op letten dat de kroketten elkaar niet raken/vast vriezen.
Als ze eenmaal bevroren zijn, maakt het niet meer uit of ze elkaar raken Lach
Bakken als een gewone kroket in de frietpan.

Smikkelse allemaal, Emilie

_________________


Laatst aangepast door Emilie op za 09 nov 2013 20:47, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 08 nov 2013 0:07    
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Leuk recept Emilie, fijn dat je zo enthousiast experimenteert! Erg blij
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 08 nov 2013 19:58    
Vrouw Weeggegevens   Emilie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 3-10-2012
Berichten: 2828
Dieet: Dr Frank


  Reageer met quote
Kaatje schreef:
Leuk recept Emilie, fijn dat je zo enthousiast experimenteert! Erg blij


hahhahaha, ik doe niet anders hel dagen hier Lachen
Bengeltje mag geen gluten, en ik geen tarwe.....
Dus ja, dan experimenteer je een boel met de receptjes dije standaard tegen komt Idee
ik ben nog driftig zoekende naar een meel vervanger die:
Gluten, tarwe, soja en peulvruchten vrij is, e da ook nog is KH arm Uitroep
ja kokosmeel, dat zou voldoen aan die eisen Idee
Maar dat vind ik weer niet overal even bruikbaar voor Verward
ik ben dus zelf nog druk zoekende naar de oplossing Rollende ogen
Alle tips zijn natuurlijk welkom hoor Erg blij

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 09 nov 2013 20:35    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1