Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Kruidenmixen voor bv nasi enzzz

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Emilie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 3-10-2012
Berichten: 2828
Dieet: Dr Frank


  Reageer met quote
Zelf kruiden mixen voor je gerechten:
*******************************************************************
Nasi kruiden:
Paprika pikant Cayennepeper
Foelie Knoflook
Koriander Gember
Laos Komijnzaad ( gemalen)
Kurkuma Kerrie
Fenegriek Citroengras
zout Selderieblad
Evt, Sambal
********************************************************************
GARAM MASALA - EENVOUDIG
1 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel korianderpoeder
2 theelepels zwarte peper
2 theelepels kardemompoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel kruidnagelpoeder
***********************************************************************
Macaroni/spaghetti kruidenmix:
Paprika Komijnzaad (gemalen)
Selderieblad Cayennepeper
Knoflook Foelie
Basilicum Oregano
Zout
Zelf toevoegen: gehakt,
macaroni-roerbakgroenten, evt. tomaat
*********************************************************************
Gyros:
Paprika Knoflook
Oregano Koriander
Rosemarijn Basilicum
Laurier peper
Zout
Kruiden met beetje olijfolie door de reepjes vlees mengen, en een
uurtje laten staan, marineren dus. *******************************************************************
PROVEN?AALSE KRUIDEN
De samenstelling van het mengsel staat niet vast. Traditioneel bestaan de basis ingrediënten uit rozemarijn, bonenkruid, marjolein en tijm, waaraan nog basilicum, salie en lavendel kunnen worden toegevoegd.
Basis:
1 theelepel rozemarijn (gedroogd)
1 eetlepel marjolein (gedroogd)
1 eetlepel tijm (gedroogd)
1 eetlepel bonenkruid (gedroogd)
Extra:
1/2 theelepel salie (gedroogd)
1/2 theelepel lavendel (gedroogd)
1 theelepel basilicum (gedroogd)
*******************************************************************
CAJUN KRUIDEN - UITGEBREID
1 eetlepel paprikapoeder (mild)
2 1/2 theelepel zout
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel cayennepeper
3/4 theelepel witte peper
3/4 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel oregano (gedroogd)
1/2 theelepel tijm (gedroogd) met als extra toevoegingen (en/of):
selderij - basilicum - dragon -
komijnzaad - gemalen laurier
(gedroogd, elk 1/2 theelepel)
******************************************************************
Griekse gehaktballen, met feta
pond gehakt
pakje feta
1 ei
Knoflook Peper
Paprika Komijnzaad (gemalen)
Kaneel Oregano
Tijm Basilicum
Laurier Dille
Koriander Rosemarijn
Zout
Kruiden en het ei door rundgehakt mengen.
In het midden van de bal gehakt, verstop je een stuk Feta.
*********************************************************************
Ze zouden best is van Springtime2 kunnen komen Idee
maar ik had de bron er niet bij gezet in me pc....sorry dus Uitroep
maar een dikke kans dat ze dus toch van Springtime2 komen Lach
Dus zal ik voor de zekerheid die lieverd maar bedanken voor AL haar geweldige recepten Erg blij

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 03 jul 2013 20:05    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1