Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Dr.Frank:18 soorten ijs ,ijstaart,vruchtenijs,ijslolly's

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Emilie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 3-10-2012
Berichten: 2828
Dieet: Dr Frank


  Reageer met quote
DR. Frank: Véle soorten IJS!!!! ook Low Carb
**************************************************************************
IJs
recept per persoon
twee cupjes eiwit (1 kh)
1 beker water (ong. 175 cc),
Protifar plus 3 a 4 dikke scheppen
Zoetstof naar smaak (mag best extra zoet zijn, als het bevroren is, is het minder zoet)
paar druppeltjes vanillesmaakstof, eventueel aangevuld met citroen smaakstof.
eiwit schuimig, lobbig kloppen.
water toevoeg en in kleine hoeveelheden protifar toevoegen en goed doorkloppen. Zoet- en smaakstof er goed door mengen. Eventueel nog wat extra protifar toevoegen tot een dikke lobbige massa.
Daarna in ijsmachine ijs draaien of in de diepvriesdoos en af en toe doorroeren
====================================================
Luchtig ijs
Parfait is heeeel lucht ijs gemaakt op basis van eieren, slagroom, zoetstof, en een smaakmaker, bijvoorbeeld, vanille, sterke ingekookte koffie, cacao, of elke ander stof die past binnen het atkins dieet.
Het recept is vrij eenvoudig hier volgen de ingrediënten:
3 eieren = 2.7 KH
zoetstof gelijk aan 100 gr echte suiker staat meestal wel op de verpakking.
1 extra eidooier = 0.9 KH
Smaakgever bijvoorbeeld 2dl sterke koffie
5 dl slagroom = 15 KH
De bereiding:
Sla de eieren met de zoetstof en de extra eidooier boven een heet waterbad (au bain marie) luchtig en zo stijf mogelijk, let op niet te lang boven het hete water het mengsel moet ongeveer 40 graden zijn ( iets meer dan handwarm, kan je prima met je vinger testen ) anders wordt het zoete roerei . sla het mengsel net zo lang door tot het weer koud is.
Sla nu de slagroom samen met je smaakmaker op tot ongeveer yoghurtdikte.
Meng de twee delen nu samen hééél voorzichtig samen met een spatel ( doe je dit wild of met een garde dan sla je alle lucht er weer uit en daar hebben we nu juist zo ons best op gedaan ).
Nu nog een mooie vorm zoeken of een paar kleinjes van bijvoorbeeld 200 ml en dan invriezen, weet je hoe groet je vormpjes zijn, dan weet je ook hoeveel KH-tjes je per portie binnen krijgt.
Dit recept is aangepast voor low carb, het origineel bestaat al heel lang in de Franse keuken. Succes ermee en wees creatief.
P.S. omdat het originele recept met echte suiker is zal het ijs nooit zo zacht zijn als het hoort en er kunnen kleine ijskristallen ontstaan, maar de smaak is er zeker niet minder om!
====================================================
IJslollies
IJslollies 6 stuks
375 ml van je favoriete suikervrije drankje (zonder koolzuur)
30 ml slagroom
klein beetje suikervervanger
Mix alle ingrediënten in de blender. Vul plastic vormpjes voor ijs met het mengsel.
Doe er pas een stokje in als ze gedeeltelijk bevroren zijn.
===================================================
kwarkijs met bosvruchten
250 gram verse bosvruchten (bosbessen, frambozen of bramen)
Zoetstof naar smaak
50 gram slagroom
375 gram kwark
1 theelepel citroensap
Bereidingswijze
Was het fruit. Pureer het fruit met de zoetstof en het citroensap. Voeg aan het fruitmengsel de kwark en de slagroom toe. Zorg ervoor dat het geheel goed met elkaar vermengd is. Laat het geheel een twee uren afgedekt met plastic folie in een vriezer
Daarna het ijs afdraaien in de keukenmachine.
Inschenken in hoge smalle glazen. Je kunt er eventueel een toefje slagroom op gooien.
===================================================
Heerlijk vruchtenijs
benodigdheden, - bevroren vruchten :
of bosbes
of aardbei
of framboos
of een mix hiervan.
- 60-70 ml slagroom
- beetje zoetstof
dit alles mixen pureren en daarna smullen maar!!!
====================================================
Rabarberijs
Rabarbermoes koken, dat weten we inmiddels wel dacht ik.
Ik heb het even door de staafmixer gehaald om er een lekker glad papje van te maken.
Slagroom toevoegen ( ik heb van die ijsvormpje voor in de vriezer en heb ongeveer 1 eetlepel slagroom per ijsje gebruikt... ongeveer)
zoetstof en kaneel erbij, vrij veel om het een lekker zoet ijsje te maken.
De KH`s berekenen hangt af van hoe groot je ijsje wordt.
===================================================
slagroomijs
De basis:
500 ml slagroom
4 ei-dooiers
1/2 vanillestokje
5 tafellepels zoetstof (of hoeveelheid naar eigen smaak, afhankelijk van de gekozen zoetstof)
De slagroom in een steelpan op een laag pitje opwarmen. Eén voor één de dooiers erdoor kloppen. Het merg uit het vanillestokje toevoegen en met een garde roeren tot de custard dikker wordt. Van het vuur halen en af laten koelen. Eén voor één de lepels zoetstof door de afgekoelde massa mengen (liefst met garde). De custard is zo trouwens ook héél lekker!
Je kan aan deze basis verschillende ingrediënten toevoegen om er verschillende ijssoorten van te maken. Bv. vanille essence voor vanilleijs, cacao voor chocoladeijs, kop héle sterke caf.vrije koffie voor mokkaijs, noten, frambozen of aardbeien etc. (Voor fase 1 kan men het beste kiezen voor vanilleijs of mokkaijs)
Als de (smaak)ingrediënten zijn toegevoegd giet je het mengsel in een DRAAIENDE ijsmachine. Anders vriest het te snel op en loopt de ijsmachine vast.
====================================================
mascarpone-kaneelijs
Mascarpone- kaneelijs door Serap
250gr suiker ( Wij doen er natuurlijk natrena in)
3dl water
1,5 eetlepel kaneelpoeder
50gr hazelnoten
400gr mascarpone
1/8 l slagroom
Ik zou de helft van deze ingrediënten nemen want dit lijkt me een beetje te veel
1. Verwarm suiker en water en kook dit iets in tot er een siroop ontstaat
2. Meng er kaneelpoeder door en laat het afkoelen
3. Hak de geroosterde hazelnoten grof
4. Meng de afgekoelde siroop door de mascarpone en de slagroom. Schep dit mengsel in een lage schaal en zet deze in de diepvries
5. Roer de massa iedere uur even door om de vorming van grove ijskristallen te voorkomen.
6. Bevries het ijs minimaal 3 uur
7. Schep bolletjes ijs in een coupe of op borden. Verdeel de hazelnoten erover en doe er een beetje opgeklopte slagroom op
TIP: kaneelpoeder kan worden vervangen door koekruiden of speculaaskruiden of doe er rum essence in.
****************************************************************************
aardbeien slagroomijs voor de ijsmachine
* 250 gram aardbeien
* 250 ml slagroom
* zoetstof in plaats van 80 gram kristalsuiker
* scheutje citroensap
* 100 ml volle melk
Was de aarbeien en ontdoe ze van hun kroontje.
Klop de slagroom licht op. Hoe luchtiger je het ijs wilt hebben, hoe lichter je het zal moeten kloppen.
Pureer de aardbeien met behulp van een blender.
Voor een hele chique variant haal je het mengsel door een zeef, zodat er helemaal geen pitjes meer inzitten.
Met de blender kom je echter ook een heel eind.
Meng de volle melk er door met de suiker.
Klop vervolgens de slagroom bij het aardbeienmengsel.
Voeg het scheutje citroensap erbij.
Als je het niet helemaal stevig krijgt kun je het nog even verder laten invriezen in je diepvriezer
===================================================
citroenijs voor de ijsmachine
4 citroenen, een citroen de schil van raspen en dan alle 4 uitpersen.
1 eigeel,
zoetstof naar smaak,
en een pakje slagroom(2dl)
Flink even met de staafmixer erdoor en dan in de draaiende ijsmachine gieten.
35 minuten laten draaien en je hebt heerlijk softijs. Als je het iets steviger wilt dan even in de vriezer zetten voor een half uurtje.
===================================================
Mokka-ijs voor de ijsmachine
3 eierdooiers
3 dl sojamelk
2 dl slagroom
1 eetlepel cacao
2 eetlepels oploskoffie
10 ml natrena
Tip: een Atkins Advantage reep hazelnoot crunch in brokjes erdoorheen
******************************************************************************
Frambozensorbet
Ingrediënten:
Frambozen( bv. Diepvries)
350 gram Slagroom
100 ml Natrena vloeibaar gelijk aan 50 gram suiker
Citroensap 2 el
Bereiden:
Klop de slagroom met zoetstof en citroensap. Roer de frambozen erdoor. Verdeel het over de ijsvormpjes ( liefst met stokje) Of over andere bakjes die in de vriezer kunnen. Laat minstens 3 uur opstijven in de vriezer.
Aantal koolhydraten als je het mengsel verdeelt in 7 delen:2.6 gram
====================================================
Vanille-ijs
Ingrediënten:
3/4 liter slagroom
6 eierdooiers
5 ml vloeibare zoetstof
1 vanille stokje
Bereiden:
Slagroom en vanillestokje samen in een pan verwarmen (vanille stokje open snijden zodat zwarte zaadjes er uit kunnen komen). Niet laten koken zodra het begint te borrelen pan van het vuur. In een andere pan 6 eierdooiers met 5 ml zoetstof schuimig verwarmen dan voorzichtig beetje bij beetje de slagroom er door roeren. Wanneer het begint te lobben of te wel tegen de kook aankomt gas uitdraaien en de massa in de schaal van de ijsmachine of anders gewone schaal aflaten koelen dan in het vriesvak zetten is ongeveer na 3,5 uur eetbaar. Ik bereid hem in mijn ouderwetse ijsmachine uit de 70e jaren. Geen ijsmachine dan gewoon om het half uur even de massa door roeren na 2 uur gewoon uitlaten harden
====================================================
kokos ijs
4 dl kokosmelk
2 dl slagroom
6 eetl zoetstof
voor 8 personen
Meng alle ingrediënten goed, laat afkoelen in de koelkast.
Schenk het afgekoelde mengsel in een grote ondiepe plastic bak.
Sluit deze af en zet hem 1 tot 1u.30 min. in de vriezer.
Neem het ijs uit de vriezer en roer stevig met de hand of mixer, zodat de ijskristallen die langs de rand zijn ontstaan, worden gemengd met de rest van het mengsel. Sluit de bak weer en zet in de vriezer.
Herhaal dit nog 2 keer om de 2 uur, of tot het ijs dik genoeg is. Zet het tot gebruik in de vriezer.
Laat het ijs minstens 30 minuten voor het serveren op kamertemperatuur staan.
Roer het ijs nog even vlak voor het geserveerd wordt.
===================================================
IJsjes
1/4 liter slagroom
5 eieren
zoetstof
1/4 kopje water
cacao of oploskoffie of vanille-essence naar smaak
Splits de eieren. Klop de slagroom stijf met zoetstof en smaakje. Klop daarna de ei dooiers en het water erdoorheen.Sla de eiwitten stijf en klop ze door het slagroommengsel.Giet dit in 12 ijsvormpjes (ik gebruik die van Tupperware, maar je kunt ze ook bij Blokker kopen).Ze moeten snel in de vriezer (zet hem vantevoren even op hoog) anders zakt de room naar beneden.
====================================================
IJsroomtaart
6 porties
5 eidooiers
zoetstof gelijk aan 200 gr suiker
6 eetlepels heel sterke koffie of oploskoffie
3 blaadjes witte gelatine
?¾ l slagroom
Eerst de koffie maken, die moet namelijk koud zijn voor gebruik.
De blaadjes gelatine weken in koud water.
De eidooiers, zoetstof en de KOUDE koffie in een grote kom zeer luchtig kloppen met een mixer.
( 5 ? 10 minuten ) De kom in een grote pan met kokend water plaatsen en de inhoud verder blijven kloppen
( ondertussen het water niet borrelend aan de kook houden ) tot het een crémige massa is geworden.
De crème moet heet zijn !! De gelatine uitknijpen en meteen door de nog hete crème kloppen.
De kom nu in koud water plaatsen om af te koelen en nu en dan omroeren.
Intussen de slagroom zeer stijf kloppen .
Als de crème voldoende afgekoeld is maar nog niet dik, de slagroom er voorzichtig onder scheppen.
De massa in een grote puddingvorm gieten, of in verschillende kleine potjes en in de diepvries plaatsen .
Er is wel wat werk aan, en je moet zien dat de crème goed gebonden is, want anders zakt de koffie uit naar de bodem terwijl hij in de diepvries staat. Dan kan je hem wel eten hoor, maar hij is wel minder lekker.
Geen te grote porties nemen, het ijs is vrij zwaar maar wel heeeel lekker.
Je kunt het mengsel ook in de ijs machine kan gieten en zo verder bereiden
====================================================
aardbeiensoftijs
200 ml slagroom
2 eetlepels crème fraiche
300 gram bevroren aardbeien
zoetstof
Bereiding:
Maal de bevroren aardbeien in de keukenmachine fijn, en voeg de crème fraiche, de slagroom en zoetstof naar smaak toe
====================================================
Vanille-slagroomijs
4 eieren, 3,6 gr koolh
200 ml slagroom, 6 gr koolh
200 ml kwark, 6 gr koolh
1/2dopje Natrena vloeibaar
?¼ flesje vanille-boter aroma
hele portie...... 15.6KH : 6 porties= 2,6 koolh.
Slagroom half stijf kloppen. De eieren en de kwark en de zoetstof goed door elkaar heen mengen. Dan de slagroom erbij.
In de ijsmachine doen en de stand voor schepijs er ijs van laten draaien. Als je geen ijsmachine hebt dan in een grote bak doen en iedere 10- 20 minuten even doorroeren.
====================================================
Nou volgens mij kom je zo de zomer wel door!
Groetjes, Ruby
Bron: Ruby
**************************************************************************
Tip van Emilie: :Protifar plus kan natuurlijk door iedere soort Proteïne/eiwit/shake/poeder vervangen worden!!!
Als suiker vervanger kun je ook alle soorten gebruiken, die je normaal zelf zou gebruiken Lach

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 23 mrt 2013 1:52    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1