Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Paprikasoep met kaaskletskoppen.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Paprikasoep met kaaskletskoppen.

Ingrediënten voor 6 personen:

4 sjalotten, fijngesneden;
5 oranje paprika's, in blokjes;
2 el olijfolie;
250 gr tomaten, in stukken;
2 takjes tijm;
1 blaadje laurier;
6 dl groente- of kippenbouillon;
zout, peper;
2 el crème fraîche, losgeklopt ;
2 el fijngesneden basilicum of bladpeterselie.

Bereiding:

Voor deze paprikasoep kun je ook de bouillon zelf maken. Daar wordt dit recept voor paprikasoep met kaaskletskoppen nóg lekkerder van, al is het wel ietsje meer werk.

Bak de sjalot en paprika ongeveer 6 tot 8 minuten in de olie. Voeg de tomaten, tijm, laurier en bouillon toe en kook alles ongeveer 20 minuten op zacht vuur tot de groenten zacht zijn.

Maak ondertussen de kaaskletskoppen. Meng 125 gram geraspte oude boerenkaas met 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes. Leg op ruime afstand van elkaar de eetlepels kaasmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het mengsel tot een cirkel en zorg dat er geen gaten tussen de kaas vallen. Bak de kaaskletskoppen 8 tot 12 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C tot ze krokant en goudgeel zijn. Laat ze iets afkoelen en neem ze dan met een pannenkoekmes van de bakplaat. Laat op een stuk bakpapier verder afkoelen.

Pureer de soep en zeef hem eventueel. Breng op smaak met zout en peper. Schep aan tafel een schepje crème fraîche door de soep. Bestrooi met basilicum. S

erveer met de kaaskletskoppen.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.versvandeteler.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 24 jun 2014 13:08    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1