Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Paprikasoep met geitenkaasroom.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Paprikasoep met geitenkaasroom.


Voorgerecht.

Bereidingstijd: 30 à 40 min.
4 Personen.

Ingrediënten:

2 uien;
2 rode paprika's;
2 tomaten;
1 teentje knoflook;
2 eetlepels olijfolie;
1 bouquet garni;
5 deciliter kippenbouillon;
3 eetlepels room;
50 gram geitenkaas.

Bereiding:


Snipper de uien en snijd de paprika??s in kleine stukjes nadat zaad en zaadlijsten zijn verwijderd. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de pitjes.

Verhit de olie tot warm en doe hierin de uien, tomaten en paprika??s. Voeg het teentje knoflook en het bouquet garni toe. Leg een gevouwen aluminium dekseltje op de massa (laat het deksel van de pan).

Laat ca. 30 minuten sudderen op laag vuur. Giet indien nodig wat van de bouillon erbij. Verwijder het bouquet garni, pureer de massa in een blender tot een gladde soep en breng op smaak met de room.
Meng de melk met de geitenkaas tot een romig geheel en doe in elke soepkommetje een flinke schep van de geitenkaasroom. Schep dan de soep erop. (Verse Oogst).

Tip:

Maak deze heerlijke paprikasoep af door er een heerlijk sneetje boerenbrood bij te serveren.

P.S. Bouquet garni:
Een bouquet garni is een bosje kruiden dat men gebruikt bij het maken van met name soep en stoofpotten. Het bosje is samengebonden zodat het gemakkelijk verwijderd kan worden.

Een basis (origineel) bouquet garni bestaat uit drie takjes peterselie, een klein takje tijm en een laurierblad. Er kunnen allerlei kruiden aan toegevoegd worden, zoals citroenschil, bleekselderij, salie, dragon, bonenkruid, kervel, rozemarijn of basilicum, enz. enz. afhankelijk van het gerecht.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.verseoogst.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 28 mei 2014 17:12    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1