Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Paprikacake met boerenkaas.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Paprikacake met boerenkaas.

Ingrediënten voor 6 personen:

2 grote geroosterde en ontvelde rode paprika's;
1 grote geroosterde en ontvelde gele paprika;
200 gr amandelmeel;
1½ tl fijn zeezout;
2 tl bakpoeder;
½ -1 tl pikante paprikapoeder;
(5 à 6 el fijngesneden bladpeterselie);
6 grote eieren;
4 el olijfolie;
75 à 100 g geraspte oude boerenkaas.

Bereiding:

Een hartige cake kom je niet heel vaak tegen, maar het is wel een heerlijk hapjesgerecht. In dit recept zit er paprika en oude boerenkaas in de hartige cake.

Snijd de paprika??s in blokjes. Zeef de bloem met zout, bakpoeder en paprikapoeder (en eventueel de peterselie) in een kom. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de olie toe en klop alles goed door elkaar. Spatel dan het bloemmengsel erdoor samen met de blokjes paprika en de kaas. Schep het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede cakevorm en bak de cake circa 50 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C. tot hij goudgeel en gaar is. Laat de cake iets afkoelen, verwijder dan de vorm en het bakpapier en laat de cake op een rooster verder afkoelen.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.groentenenfruit.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 21 jun 2014 14:15    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1