Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Mokka-taart

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Jose
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 3-2-2004
Berichten: 1390
Dieet: Cambridge Dieet
Woonplaats: Geleen


  Reageer met quote
Mokkataart


Voor de taart:

    250 cc slagroom 7,5 gr koolh.
    6 eieren 3,6 gr koolh.
    120 gr Atkins bakmix 3 koolh
    30 gr amandelmeel 3 gr koolh
    1/4 bekertje zoetstof 0 gr koolh
    2 theelepels wijnsteen bakpoeder 1 gr koolh
    citroenextract
    vanilleextract


Voor de garnering:

    200 cc slagroom 6 koolh.
    250 gr macarpone 2,5 gr koolh
    2 eetlepels cafeine vrije oploskoffie 2 gr koolh
    1/4 bekertje zoetstof 0 gr koolh
    vanilleextract


Totaal aantal koolhydraten: 28,6 gr koolhydraten
Voldoende voor 12 punten.
Per punt 2,38 gr koolhydraten

Breidingswijze:

Breek de eieren een voor een in een grote kom. Voeg de slagroom, de extracten en de zoetstof toe en klop het geheel luchtig onder elkaar. Meng de Atkins bakmix met het wijnsteenbak poeder en het amandelmeel door elkaar. Mix het meel nu snel onder de eiermassa.

Schenk het deeg in een goed ingevette springvorm met een doorsnee van
24 cm. Plaats het blik in een voorverwarmde oven en bak de taart in 25 minuten op 170 graden. Prik aan het eind van de baktijd met een sate-prikker in de taart om tekijken of hij gaar is. Laat in de oven met de deur op een kier afkoelen.

Garnering:

Klop de slagroom met de zoetstof, de oploskoffie, en het vanilleextract stijf. Klop daarna de mascarpone door de slagroom.
Snij de taart horizontaal doormidden. besmeer de onderkant van de taart met het macarpone mengsel, leg het deksel er weer op. Besmeer de zijkant van de taart ook met het mascarpone mengsel. Doe de rest van het mascarpone mengsel in een spuitzak en garneer de taart ermee.
Eventueel kan je daarna de taart bestrooien met wat cacaopoeder.

Eet smakelijk.
[img]http://home.scarlet.be/~jz981145/mokkataart.jpg[/img]
[img]http://home.scarlet.be/~jz981145/mokkataart_02.jpg[/img]
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage MSN messenger BerichtGeplaatst: vr 13 feb 2004 16:18    
Vrouw Weeggegevens   MyselfM
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 22-10-2014
Berichten: 964
Dieet: koolhydraatarm
Woonplaats: nieuwleusen


  Reageer met quote
Hoi hoi,

Ik ga hem vandaag proberen te maken (vriendlief is morgen jarig), ben benieuwd...

Zal even laten weten of het gelukt is Lach


Liefs

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: zo 25 jan 2015 14:47    
Vrouw Weeggegevens   MyselfM
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 22-10-2014
Berichten: 964
Dieet: koolhydraatarm
Woonplaats: nieuwleusen


  Reageer met quote
hoi hoi,

De taart is nu aan het afkoelen, hij was heel mooi omhoog gekomen in de oven, alleen is die nu weer helemaal ingezakt, heb precies gedaan, wat jij hebt opgeschreven. Enig idee wat het kan zijn?

Liefs

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: zo 25 jan 2015 17:18    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1