Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Meringues met citroenpudding

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Meringues met citroenpudding



Ingrediënten voor 15 porties:

Meringues:

4 eiwitten;
¼ tl cream of tartar (wijnsteenbakpoeder);
10 gr zoetstof;
½ tl vanille-extract.

Citroenpudding:

120 ml citroensap;
10 gr zoetstof;
2 eieren;
2 eigelen;
60 gr boter.

Verwarm de oven voor op 90°C.
Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier of een siliconen bakmatje op.

Klop in een grote kom de 4 eiwitten met de cream of tartar stijf op een middelmatige snelheid. Voeg de zoetstof en het vanille-extract toe en zet de klopper op de hoogste snelheid. Klop tot je stijve pieken bekomt.

Doe het eiwitmengsel in een spuitzak en spuit rondjes op het bakpapier. Spuit nog een tweede laag op de eerste, maar enkel langs de rand. Laat het midden vrij zodat je die later kan vullen met de citroenpudding. (Als je niet zo handig bent met een spuitzak, of je vindt het te veel gedoe, gebruik dan gewoon een lepel en maak hoopjes die je een beetje plat duwt in het midden.

Zet de bakplaat 80 minuten in de oven. Zet de oven vervolgens uit en laat de meringues nog een tijdje in de oven staan tot ze uitgedroogd zijn.

Terwijl de meringues in de oven staan, maak je de citroenpudding.
Meng in een pannetje het citroensap, de zoetstof, de eieren en eigelen.
Voeg de boter toe en zet op een medium vuur. Roer voortdurend tot de boter gesmolten is.

Zet het vuur wat hoger zodat het geheel kan binden. Wanneer de pudding gebonden is, haal je de pan van het vuur en doe je de pudding in een apart kommetje. Plaats hierover een vel vershoudfolie en zet de pudding in de koelkast totdat de meringues klaar zijn.
Wanneer ze klaar zijn, vul je elke meringue met de citroenpudding.

Voedingswaarde per meringue:
Calorieën: 61;
Eiwitten: 2,5 gr;
Koolhydraten: 1,5 gr;
Vetten: 4,9 gr.

Bron: http://www.koolhydraatarmerecepten.be/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 16 nov 2014 19:40    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1