Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Lamsfilet met sinaasappelsaus.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Lamsfilet met sinaasappelsaus. Een feestelijk recept voor een speciale gelegenheid!

Ingrediënten voor 4 personen:

2 perssinaasappels;
4 teentjes knoflook, in plakjes;
1 grote ui, gesnipperd;
1 theelepel tijm;
½ theelepel rozemarijnnaaldjes;
½ eetlepel vloeibare honing;
2 theelepels mosterd;
50 g boter
4 stukjes lamsfilet à 75 gr;
3 eetlepels crème fraîche.

Bereiding:

Snijd van 1 sinaasappel een stukje schil van ca. 5 cm af. Snijd dit stukje in flinterdunne reepjes. Breng de reepjes schil in een pannetje met ruim water aan de kook, laat ze 5 minuten zachtjes koken en daarna in een zeef uitlekken. Pers de sinaasappels uit. Doe het sinaasappelsap met de knoflook, de ui, de tijm, de rozemarijn, de honing en de mosterd in een steelpan en laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken. Pureer de saus met een staafmixer of wrijf de saus door een zeef.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de lamsfilets in ca. 4 minuten bruin en van binnen rosé. Bestrooi ze met zout en peper.

Leg de lamsfilets op een warm bord, dek ze af met aluminiumfolie en houd ze warm. Roer de gepureerde saus en de crème fraîche door het bakvet en laat de saus inkoken tot hij goed van dikte is. Leg de lamsfilets op vier warme borden. Schenk de saus erover en garneer met de reepjes sinaasappelschil.

Serveer met een salade naar keuze.

Eet smakelijk.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 07 okt 2014 15:28    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1