Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Koolrabi koken en serveren met saus.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Koolrabi koken en serveren met saus.

Ingrediënten:

4 koolrabi bollen, geschild en in blokjes gesneden;
½ theelepel zout;
water om te koken;
2 eetlepels boter;
wat bloem;
1 kopje soja melk;
3 eetlepels kookroom;
1 theelepel zout;
1 theelepel gemalen nootmuskaat;
2 theelepels witte peper;
½ bosje verse fijn gehakte peterselie.

Bereiding:

Doe de koolrabi met ½ theelepel zout in een pan, bedek met water en breng aan de kook op een matig hoog vuur.
Kook tot de koolrabi kan worden doorboord met een vork, maar toch nog blijft stevig (ongeveer 5 minuten).
Laat uitlekken maar behoud 250 ml van het kookvocht voor de saus. Doe de koolrabi in een kom en dek af.
Doe de boter in een steelpan en laat op middelhoog vuur smelten. Voeg de bloem toe en roer tot het mengsel een goudbruine pasta wordt.
Roer bij beetjes de sojamelk en kookvocht van de koolrabi in het bloemmengsel en roer tot het dik en glad is.
Roer er de room, 1 theelepel zout, nootmuskaat, witte peper, en peterselie onder en laat minimum 1 minuut verder koken. Voeg dan de koolrabi toe, warm eventueel terug op en serveer.

��Eet smakelijk.��

Bron: http://www.onskookboek.be/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 22 jun 2015 19:14    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1