Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Koolhydraatarme pizza.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Koolhydraatarme pizza.



Ingrediënten voor een koolhydraatarme pizza.

1 kleine bloemkool;
¼ kop vers geraspte Parmezaanse kaas;
¼ kop geraspte mozzarella;
1 theelepel gedroogde oregano;
1 teentje geperste knoflook;
1 ei;
snufje zout en peper;
beleg naar keuze, maar gebruik sowieso pizzasaus en een handje geraspte mozzarella. Verder kan je variëren met alles wat je lekker vindt, salami, ham, kaas, ansjovissen etc..

Extra:

1 schone theedoek;
bakpapier.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C en schuif er een grote, platte bakplaat in om heet te worden.

Begin met het raspen van de bloemkool. Dit kan heel makkelijk met de raspschijf van de keukenmachine. Je hebt voor 1 pizza ongeveer 2 tot 3 kopjes nodig. Ik maakte er 2 pizza??s van en gebruikte de hele bloemkool (gewoon formaat uit de supermarkt).

Doe de bloemkool in een ovenvaste schaal, dek af en zet vier minuutjes in de magnetron. Keer de geraspte bloemkool om op een uitgevouwen, schone theedoek en laat afkoelen.

Terwijl de bloemkool afkoelt, kan je de kaas raspen in een grote schaal.

Als de bloemkool genoeg is afgekoeld (het mag nog wel warm/lauw zijn), wikkel je de theedoek bij elkaar en knijpt al het overtollige vocht uit de bloemkool. Je zult nog versteld staan hoeveel vocht erin zit!

Houd wat kaas voor het beleggen van je pizza apart, voeg de bloemkool bij de kaas, en doe de knoflook, oregano en het ei erbij. Ik voegde 2 eieren toe, omdat ik de hele bloemkool gebruikte.

Leg een vel bakpapier op een grote snijplank en maak je pizzabodem.
Duw de randen een beetje aan. Schuif de bodem voorzichtig van de snijplank op de bakplaat in de oven. Laat het 10 à15 minuutjes bakken, tot de bovenkant lichtbruin is.

Haal de bodem voorzichtig uit de oven en beleg met ingrediënten naar keuze. Schuif de pizza nog even 5 minuutjes terug in de oven tot alle kaas gesmolten is. Haal de pizza uit de oven, laat even afkoelen en eet smakelijk!

Bron: http://www.libelle.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 27 feb 2015 21:05    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1