Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Kipfilet Teriyaki.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
KIPFILET TERIYAKI JAPANS hoofdgerecht.
Voor 4 personen.
Bevat per portie:

335 kcal.;
28 gr eiwit;
19 gr vet;
12 gr koolhydraten.

Ingrediënten:

2 eetlepels olie;
4 kipfilets (met vel);
1 eetlepel mirin (Japanse rijstwijn);
4 eetlepels medium dry sherry;
4 eetlepels (Japanse) sojasaus;
1 eetlepel Tagatesse;
½ spitskool, in heel dunne reepjes;
1 winterwortel, grof geraspt;
tuinkers.


Bereiding:

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets op matig hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Keer de filets regelmatig. Leg de kipfilets op een bord en roer de rijstwijn, sherry, sojasaus en suiker (Tagatesse) door het bakvet. Breng dit aan de kook en leg de kipfilets in de saus. Laat de kipfilets nog ca. 5 minuten heel zachtjes sudderen tot het vocht verdampt is en de filets omhuld zijn met een glanzend laagje saus, keer ze regelmatig. Doe de spitskoolreepjes in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat de kool goed uitlekken en afkoelen. Maak op vier borden een bedje van kool en wortel. Snijd de kipfilets schuin in plakjes en leg ze op de groente. Garneer met tuinkers.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.okokorecepten.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 26 mei 2014 0:56    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1