Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Kalfsvlees in Franse marinade voor op de BBQ.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Kalfsvlees in Franse marinade voor op de BBQ. Oh, oh wat een heerlijk weer!!!

Ingrediënten:

kalfskoteletjes;
peper en zout;
1 sjalot;
1 citroen;
witte wijn azijn;
witte wijn;
tijm;
rozemarijn.

Bereiding:

Vraag je slager om goed kalfsvlees dat mooi roze van kleur is. Te wit kalfsvlees is niet lekker en goed kalfsvlees heeft een klein vetrandje. Voor dit recept voldoen 4 kalfskoteletten, maar je kunt ook ander kalfsvlees nemen.

Neem voor de marinade een soepbord of grote schaal. Was de citroen onder de kraan goed schoon en snijd hem doormidden. Rasp de schil van de halve citroen in de schaal. Voeg nu anderhalf glas witte wijn (ongeveer 2dl) toe aan de rasp. Maak de sjalot schoon en snijd hem in hele dunne ringetjes en voeg hem toe aan het citroen/witte wijn mengsel.

Schenk een scheutje witte-wijn azijn toe. Maak nu de kruiden schoon en hak ze fijn. Je hebt van zowel de tijm als de rozemarijn een paar takjes nodig. Voeg de kruiden toe aan de marinade voor het kalfsvlees en maak de marinade op smaak met wat peper en zout. Proef de marinade of deze goed op smaak is. Je kunt altijd nog wat van de ingrediënten toevoegen.

Het kalfsvlees marineren:

Leg nu het kalfsvlees in de marinade en verdeel de marinade goed over het vlees. Laat het vlees twee tot vier uur marineren in de koelkast. Nog wel even keren tussentijds. Rooster het kalfsvlees boven een hete BBQ in ongeveer 8 minuten gaar. Kalfsvlees wordt erg droog als je het te lang roostert, pas daar dus mee op.

Eet smakelijk.

Bron: http://bbq-recepten.nl/


Laatst aangepast door love- to-cook op wo 29 jul 2015 15:01, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 25 mei 2014 23:20    
Vrouw Weeggegevens   ardeneeske
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 2-4-2015
Berichten: 1700
Dieet: gezond eten


  Reageer met quote
vraag me af, zou het heel veel verschil geven als ik gewone azijn neem in plaats van witte wijn azijn?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 29 jul 2015 14:07    
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Dan kun je beter ciderazijn nemen, dat is milder van smaak.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 29 jul 2015 14:55    
Vrouw Weeggegevens   ardeneeske
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 2-4-2015
Berichten: 1700
Dieet: gezond eten


  Reageer met quote
ok wil mijn aankooplijstje niet te duur maken, is kijken wat het goedkoopste is morgen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 29 jul 2015 15:15    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1