Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Paleo recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Heerlijke fris zoete monchou-achtige kersentaart.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Heerlijke fris zoete monchou-achtige kersentaart.



Puur, gezond, zuivel- en glutenvrij. Zonder geraffineerde suikers!

Voor 6 punten taart.

Nodig: blender, pannetje om de kokosolie in te smelten, taartvorm ? 18 cm vorm, bakpapier voor de taartbodem, plasticfolie voor over de taart.

Ingrediënten.

Bodem:

80 gram amandelen (of amandelmeel);
60 gram rozijnen óf dadels zonder pit;
10 gram geraspte kokos;
½ tl vanillepoeder;
1 tl koekkruiden.

Vulling:

225 gram cashewnoten;
citroensap van 1 citroen;
1½ el acacia honing;
1 el lucumapoeder (Lucuma is een tropische vrucht en een superfood, te vervangen door honing);
1/3 blikje biologische kokosmelk (Terrasana 400 ml blikje);
snufje zout;
70 gram gesmolten kokosolie;
200 gram bananen;
kersenjam, biologisch (Ekoland bevat alleen kersen!).

Bereiding.

Bodem:

De amandelen in je keukenmachine/blender fijn malen.
Voeg de rozijnen of dadels erbij en alles verder fijn malen.
Het plakt nogal, tussendoor even roeren om alles goed fijn te krijgen.
Vervolgens de kokos, koekkruiden en vanille toevoegen en nog even blenden om goed te mengen.
Voeg een beetje water toe om het mengsel zo te krijgen dat je het in je hand net stevig blijft als je het samen knijpt. Het mag aan de droge kant blijven, zodat je taart niet klef wordt.
Verdeel het mengsel op de bodem van je taartvorm en met een koele vochtige hand stevig aandrukken.

Vulling:

De cashewnoten in je blender fijn malen, voeg de citroensap, honing, kokosmelk en zout toe en zorg dat alles goed mengt.
Voeg de bananen en kokosolie toe aan het mengsel in de blender en goed glad blenden.
Schenk het mengsel over de taartbodem.
Zet afgedekt ongeveer 4 uur in de koelkast om op te stijven en haal de taart uit de koelkast en smeer de kersenjam er overheen. Plaats weer terug in de koelkast om verder stevig te worden.

Totaal minstens 8 uur in de koelkast laten opstijven.

Bron: http://www.praktijkzeon.nl/gezondheid/recepten/

Smullen maar!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 20 aug 2014 19:29    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1