Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Having a Ball - Het Grote Balletjes Boek

Ga naar pagina Vorige  1, 2
Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   NinaM
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 18-3-2014
Berichten: 8057
Dieet: Low carb


  Reageer met quote
Geitenkaasballetjes



Ingrediënten voor 20-25 balletjes:

150 gram geitenkaas
1,5 eetlepel crème fraîche
peper
variatie 1: geroosterde pijnboompitjes, honing en tijm
variatie 2: bacon en bieslook
variatie 3: zongedroogde tomaat en bieslook

Bereiding:

Meng de geitenkaas met de crème fraîche en breng het op smaak met peper.

De volgende stap is afhankelijk van welke variatie je wilt maken:

Variatie 1: Maal (of stamp) de geroosterde pijnboompitjes fijn
Meng ongeveer 1,5 eetlepel honing en een beetje tijm door de geitenkaas. Draai balletjes van de geitenkaas. Rol de balletjes door de pijnboompitjes.

Variatie 2: Bak de bacon krokant en maal dit fijn in een keukenmachine of met een staaf mixer. Knip de bieslook fijn en roer dit door het baconmengsel. Rol balletjes van de geitenkaas en rol de balletjes vervolgens door het baconkruim.

Variatie 3: Snijd de zongedroogde tomaatjes en bieslook fijn. Meng de zongedroogde tomaatjes door de geitenkaas en draai hier balletjes van. Rol de geitenkaasballetjes vervolgens door het bieslook kruim.

Bewaar de geitenkaasballetjes tot het serveren in de koelkast en serveer ze met een cocktailprikkertje.

Tip: als het geitenkaasmengsel erg slap is doordat het warm is geworden tijdens het mengen laat het dan even opstijven in de koelkast.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 10 jun 2014 20:39    
Vrouw   zaadje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-1-2013
Berichten: 8556
Dieet: G.O.K (Yvonne Lemmers)


  Reageer met quote
Bulgaarse gehaktballetjes, dan wel kjufte, kufte, enz.

Typisch is m.n. het bonenkruid. Ik heb een zakje van Mercury Foods en het kruid heet savory en is een mix van meerdere kruiden, maar wordt veel gebruikt en ook in de gehaktschijfjes.

1kg gehakt
2 eieren
1 ui fijn gesnipperd
zout, peper, veel bonenkruid
(peterselie, selderij vers gesneden erbij, ook een optie)

Gewoon een basisrecept van gehaktballen maken.
Neem aan dat iedereen dat wel kent.
In dit geval geen ballen, maar schijfjes maken.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 11 jun 2014 2:16    
Vrouw   GBA
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-11-2013
Berichten: 5318
Dieet: Low Carb


  Reageer met quote
BLISSBALLEN van kleinestorm
https://www.weegclub.nl/forum/zoetverslaving-t47130-80.html

voor wie zin heeft in zoet, geef ik hier mijn blissballen recept , bliss is het engelse woord voor happinees, geluk, ik word er heel gelukkig van smullen en het is nog verantwoord ook. Mijn man is er ook dol op, komt ie:

hoeveel heden zijn in verhouding, je mag een handje nemen, of ook afwegen, neem dan 20 gram
in de hakmolen:
handje rauwe amandelen , fijnhakken,
toevoegen
handje rauwe cashewnoten, fijnhakken
toevoegen
3-4 fijngesneden gedroogde vijgen
fijnhakken
toevoegen
3-4 fijngesneden gedroogde abrikozen, liefst die donkere, die zijn lekkerst
toevoegen
3-4 fijngesneden dadels, zonder pit
als je nu gaat draaien wordt het waarschijnlijk een stevige bal.
als je draait, steeds de messen even laten rusten, zodat het mengsel zakt

als je een stevige bal hebt, neem je die eruit en kneed met de hand tot je een stevige massa hebt, je kan nog toevoegen: gemalen lijnzaad, gemalen kokos, dan heel goed doorkneden om gelijk te verdelen, je wil geen lijnzaadhap

dan vorm je balletjes, pingpongformaat of soepballenformaat, en rol die door de kokosrasp. bewaren in koelkast. ik zou er niet meer dan 1 of 2 per keer eten, als toetje, of voor onderweg. In de jaren 80 ben ik met een busreis gegaan en dit was mijn "lembas" voor onderweg, voel je vrij om te experimenteren met ingrediënten, hoe meer fantasie hoe beter

ik bedacht ook nog sesamzaadjes.... erdoor of er in rollen
smullen
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 13 jun 2014 9:26    
Vrouw Weeggegevens   min 10 Anneke69
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 1-4-2010
Berichten: 7694
Dieet: Puur en eerlijk eten
Woonplaats: Provincie Gelderland


  Reageer met quote
Wat een lekkere recepten allemaal.
Ga ze zeker maken.
Deze zijn ook lekker.
12 medjoul dadels, 100 gr. ongebrande gemengde noten.
Pureer de noten met dadels in de keukenmachine. Vorm er balletjes van en laat opstijven in de koelkast.
Variatie.
Gebruik in plaats van dadels, vijgen, abrikozen en/ of vijgen.
Meng 2 theelepels (rauwe) cacao erdoor en rol de balletjes door gemalen cocos, cacao of gehakte geroosterde noten.
Dip de balletjes in warme gesmolten pure chocola.

Lijkt veel op jouw recept, gehaktballetje!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 16 jun 2014 7:50    
Vrouw   GBA
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-11-2013
Berichten: 5318
Dieet: Low Carb


  Reageer met quote
Ziet er heerlijk uit Anneke!
Maar eh dat Blissballen-recept is van kleinestorm hoor!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 16 jun 2014 10:46    
Vrouw Weeggegevens   NinaM
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 18-3-2014
Berichten: 8057
Dieet: Low carb


  Reageer met quote
To­nijn­bal­le­tjes



Ingrediënten

2 eetlepels pijnboompitten
200 g tonijn
1/2 citroen (Biologisch)
1 rode peper, fijngesneden
1 theelepel komijn poeder
1 eetlepel sojameel
3 eetlepels peterselie, fijngesneden
3 eetlepels olijfolie

Bereiding

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan 3-5 minuten op middelhoog vuur tot ze lichtbruin verkleuren. Hak de pijnboompitten fijn.

Dep de tonijn goed droog en snijd de tonijn in kleine blokjes. Rasp de schil van de halve citroen en pers de citroen uit. Schep de citroenrasp en het sap met de rode peper, het komijnpoeder, de pijnboompitten, sojameel en peterselie door de tonijnblokjes. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

Draai met vochtige handen balletjes van het tonijnmengsel.

Verhit de olie in een braadpan en bak de tonijnballetjes in anderhalve minuut op hoog vuur goudbruin.

Lekker met een dip van kwark, op smaak gebracht met fijngesneden peterselie, zout en (versgemalen) peper.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 16 jun 2014 23:14    
Vrouw Weeggegevens   NinaM
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 18-3-2014
Berichten: 8057
Dieet: Low carb


  Reageer met quote
Vers van de pers! Met dank aan Kaatje.

Low Carb Eierballen - Gronings recept



Ingrediënten:

6 eieren

75 gram roomboter
15 gram kastanjemeel
35 gram amandelmeel
40 gram sojameel
3 theelepels johannesbroodpitmeel
halve liter koude kippenbouillon
peper
nootmuskaat
3 theelepels kerrie
snufje zeezout
fijngesneden peterselie

low carb paneermeel (bijv. Konzelmann of Pan Grati)
1 losgeklopt ei

Frituurpan met (kokos)olie


Voorbereiding:

- 6 eieren koken en laten schrikken in bakje koud water
- velletje bakpapier op groot plat bord in koelkast zetten
- van het kokende water van de eieren een bouillon maken: 0,5 liter water + 1 blokje kippenbouillon. Bouillon laten afkoelen en in de koelkast zetten.

Ragout maken:

Smelt de roomboter (niet bruinen), voeg kastanjemeel, amandelmeel en sojameel toe en roer goed door tot een bal gevormd wordt.
Laat de bal al roerende garen op heel laag vuur (pas op voor aanbranden!) Roer dan beetje bij beetje de koude kippenbouillon erdoor en blijf roeren totdat alle bouillon is opgenomen. Voeg vervolgens de theelepeltjes johannesbroodpitmeel toe om de ragout te binden.

Voeg naar smaak peper, (zee)zout, nootmuskaat en kerrie toe. Roer de fijngesneden peterselie erdoor en spatel de ragout op het koude bord met bakpapier en strijk deze uit tot een gelijkmatig plak van ca. 1 cm dikte. Laat afkoelen en zet het bord met ragout ca. 20 minuten terug in de koelkast.

Mix in de keukenmachine een handje pompoenpitten fijn en meng met de paneermeel. Doe dit paneermengsel in een diep bord.

Klop een ei los in een schaaltje





Haal na 20 minuten de kerrieragout uit de koelkast en snijd deze in 6 gelijkmatige delen.



Leg een klein stukje bakpapier op je hand en schep met bijv. een taartschep een deel ragout op het bakpapier in je handpalm. Druk een gekookt eitje in het midden en boetseer de ragout om het ei heen, totdat je hem niet meer ziet.



Paneer het ei met de ragout eerst in de paneermeel (je kunt hem dan nog beter rond vormen), rol het geheel door het geklopte ei en vervolgens nog een keer door de paneermeel. De 1e bal is nu klaar en kun je op apart bord leggen. Maak zo ook de andere 5 eierballen af.



Leg de 6 eierballen nog heel even in de koelkast en verhit ondertussen de olie waarin je gaat frituren tot ca. 180 graden.

Dompel de eierballen 1 voor 1 in de hete olie. Blijf erbij, want het gaat vrij snel als de olie heet is. Schep de ballen voorzichtig om in de hete olie en als hij mooi bruin van kleur is, leg je ze op een velletje keukenpapier.

Bak zo alle eierballen af (kan bijv. in 2 of 3 porties) en garneer met wat verse salade, rauwkost en kwark-mayonaise.

Eet heel smakelijk!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 18 jun 2014 22:06    
Vrouw Weeggegevens   NinaM
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 18-3-2014
Berichten: 8057
Dieet: Low carb


  Reageer met quote
Exotische gehaktballetjes


Ingrediënten voor ongeveer 24 stuks:

750 gram gehakt, half-om-half;
100 gram geraspte kokos;
1 grote of 2 kleine uien;
2 à 3 teentjes knoflook;
2 eetlepels plantaardige olie;
3 theelepels versgeraspte gemberwortel;
3 theelepels korianderpoeder (ketoembar);
1 theelepels komijnpoeder (djinten);
2 theelepels sambal oelek;
2 eieren;
evt. zout.

Bereiding:

Doe het gehakt in een kom.

Rooster de geraspte kokos, regelmatig omscheppend, op hoog vuur in een droge koekenpan met een dikke bodem tot hij begint te kleuren en schep het meteen uit de pan (anders verbrandt de kokos door de hitte van de pan alsnog).

Snipper de uien en de knoflook. Verhit de olie in de koekenpan van de kokos en fruit de ui tot hij begint te kleuren. Laat de knoflook, de gemberwortel, het korianderpoeder, het komijnpoeder en de sambal kort meefruiten. Laat het mengsel afkoelen en doe het samen met de kokos bij het gehakt in de kom.

Meng het gehakt met het uienmengsel en met de eieren tot een samenhangend geheel en laat zo mogelijk in de koelkast een uurtje opstijven. Rol met vochtige handen balletjes met een doorsnee van circa 4 cm van het gehakt.

Verhit de olie of de boter in de koekenpan en bak de balletjes in 2 porties in circa 8 minuten rondom bruin en gaar.

Serveer ze warm, lauwwarm of koud (de balletjes kunnen desgewenst kort in de magnetron worden opgewarmd).

Lekker met zoetzure pikante Chilisaus.

https://www.weegclub.nl/forum/pikante-chilisaus-t48232.html#2082329

Smullen maar!!!

Recept geplaatst door Domperidommetje
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 18 aug 2014 18:18    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Ga naar pagina Vorige  1, 2
Pagina 2 van 2