Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Paleo recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Hartige zalmcakejes

Auteur Bericht
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Hartige zalmcakejes met zoete aardappel



Ingrediënten voor +/- 20 stuks:

300 gram courgette;
1 theelepel fijn zeezout;
300 gram zoete aardappelen;
250 gram wilde zalm (filets);
1 citroen;
vers gemalen zwarte peper;
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden;
6 eieren;
3 eetlepels olijfolie.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.
Rasp de courgette zeer fijn.
Voeg zout bij de courgette, roer goed door en laat 10 minuten staan. Zout zorgt ervoor dat het vocht uit de courgette trekt.
Snijd de zoete aardappel in kleine stukjes en kook in 8 minuten gaar. Laat de zoete aardappel afkoelen.
Snijd de zalm in kleine stukjes en doe in een ruime pan.
Pers de citroen uit en voeg 2 eetlepels sap bij de zalm.
Laat de zalm zachtjes gaar koken in het citroensap en roer regelmatig. Gebruik een houten spatel en doe alsof je gehakt aan het rullen bent en maak er zo steeds kleinere stukjes van. Als de zalm gaar is en al het vocht verdampt haal je de pan van het gasfornuis.
Knijp het vocht uit de courgette en voeg de courgette bij de zalm.
Voeg peper naar smaak en Italiaanse kruiden toe.
Voeg eieren, olie en de zoete aardappel samen in een keukenmachine en mix tot een egale massa. Dit kan ook met een staafmixer.

Voeg het eimengsel bij de zalm en roer alles goed door.
Vet een muffinplaat in en vul de vormpjes. Eventueel kan je ook papieren vormpjes gebruiken.

Bak de cakejes in 20 tot 25 minuten gaar. Bak daarna de rest van de cakejes (met een grote muffinplaat ben je natuurlijk sneller klaar). Als je de cakejes geheel laat afkoelen dan komen ze het beste uit de vorm.

Bron: http://www.paleo-lifestyle.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 25 jan 2016 12:28    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1