Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Grove stamppot van knolselderij/pompoen/spruiten/rode bieten

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Grove stamppot van knolselderij, pompoen, spruiten en rode bieten.

Ingrediënten voor 2 personen:

4 speklappen;
150 gram flespompoen;
150 gram knolselderij;
1 handjevol spruiten;
150 gram gekookte rode bieten;
½ groente bouillonblokje;
½ ui;
paprika poeder;
knoflookpoeder;
peper;
zout;
1 el tomatenpuree.

Bereiding:

Ontdoe de knolselderij en pompoen van de schil en snijd het samen met de rode bieten in stukken.
Snijd het kontje van de spruiten.
Marineer de speklap met de paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en tomatenpuree (het liefst een paar uur laten marineren.
Doe de knolselderij, pompoen en spruiten in een pan met water koken, totdat ze beetgaar zijn samen met het bouillonblokje en giet ze dan af.
Snijd dan het uitje in kleine blokjes en fruit het in een pan met boter.
Doe de speklappen bij de uitjes en bak de lappen totdat ze bruin zijn
Haal de lappen dan uit de pan en doe wat water en mosterd bij het bakvocht voor een heerlijke jus.
Ik heb de rode bieten in blokjes gesneden en kort in een pan mee gebakken en vervolgens bij de pompoen, knolselderij en spruiten gedaan en licht geprakt

Maak dan je bord op met de grove stamppot, speklapje en wat heerlijk jus.

13 koolhydraten per persoon.

Bron: http://oanhskitchen.nl/




Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 26 okt 2015 18:30    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1