Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Advertentie



Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Advertentie

Cadeau omgeving kerst 2014

Griekse gehaktrol met ei.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11936
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Griekse gehaktrol met ei.



Ingrediënten:

1 kilo gemengd gehakt;
2 eieren;
4 eetlepels broodkruim van koolhydraatarme boterhammen;
2 theelepels zout;
1 blikje tomatenblokjes;
1 eetlepel peterselie;
1 theelepel oregano (rigani);
peper;
1 gesnipperde ui;
5 hard;gekookte eieren;
1 rundvlees bouillonblokje;
olijfolie.

Bereiding:

Doe het gehakt in een kom met de twee eieren, het zout en peper, broodkruim, ½ blikje tomatenblokjes, peterselie, oregano en de gesnipperde ui en meng dit goed door elkaar. Maak een stuk bakpapier nat en leg hierop het gehakt in de vorm van een rechthoek.

Hier leg je de vijf gekookte eieren schuin op.

Nu vouw je het gehakt dicht tot een rol.
Leg de gehaktrol in een ovenschaal die is ingevet met olijfolie. Zet de ovenschaal met het gehakt ongeveer een kwartier in een voorverwarmde oven (250°C). Na een kwartier doe je de rest van de tomatenblokjes (waarin een bouillonblokje is opgelost) over de gehaktrol. De gehaktrol ongeveer 45 minuten in de oven laten garen. (150°C) Snijd de gehaktrol in plakken.

Lekker met een Griekse salade of salade naar keuze en evt. frietjes.

http://www.weegclub.nl/forum/choriatiki-t50172.html


Bron: http://www.grieksegids.be/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 24 feb 2015 16:13    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1