Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Goulash van kalkoen.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
GOULASH VAN KALKOEN.

Ingrediënten: 4 personen;

2 el olijfolie;
600 gr kalkoenfilet, in blokjes;
1 grote ui, in ringen;
2 gele paprika's in reepjes;
1 blik tomaatblokjes à 400 gr;
1 à 2 el pikante paprikapoeder;
3/4 el karwijzaad;
1 blikje tomatenpuree;
125 gr zure room;
4 el peterselie, fijngesneden.

Bereiding:

Verhit de olie in een braadpan, bestrooi de kalkoen met zout en peper. Bak de kalkoen op hoog vuur in enkele minuten rondom goudbruin.

Draai het vuur laag en voeg de ui en paprika toe en bak enkele min. mee.

Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder en karwijzaad toe en bak zachtjes 2 à 3 minuten mee. Voeg dan de tomaten met vocht en nog 100 ml water toe.

Breng tegen de kook aan en voeg zout en peper naar smaak toe.

Stoof de goulash afgedekt nog 20 à 25 minuten zachtjes.
Verdeel de goulash over 4 borden en schep er wat zure room op.

Bestrooi met peterselie.

Tip:

Eten er kleine kinderen mee, gebruik dan zoet i.p.v. pikante paprikapoeder.

Karwij- of kummelzaad is te koop bij goed gesorteerde supermarkten of Natuurwinkels.

Doordat deze goulash met kalkoen is gemaakt, hoeft het gerecht niet uren te stoven om mals te worden, zoals met een rundergoulash.

Lekker met een frisse salade.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.mijnreceptenboek.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 01 jun 2014 20:39    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1