Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gevuld varkenshaasje met ham en basilicum.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Gevuld varkenshaasje met ham en basilicum.


Ingrediënten voor 4 personen:

2 varkenshaasjes;
1 kopje verse basilicum, even in de blender;
1 ons Coburgerham;
1 puntje brie;
zout;
vers gemalen peper;
knoflookpoeder;
20 gram boter;
1 eetlepel (olijf)olie.

Bereiding:

Droog de varkenshaasjes met keukenpapier, leg ze op een plank en snijd ze in de lengte richting/horizontaal open, maar niet helemaal ??door??, zoals je een broodje open snijdt.
Bestrooi het vlees met peper, knoflookpoeder en zout.*
Klap ze open en leg een plak ham over het open geslagen haasje, snijd de brie in dunne plakjes en verdeel deze op de onderkant van het varkenshaasje en smeer in met basilicum. Leg dan de ham er overheen en klap het haasje dicht; bestrooi met knoflookpoeder, peper en zout*
Leg 2 à 3 plakjes ham (aantal ligt aan de grootte van het haasje) trapsgewijs neer en rol het haasje er strak in. Knoop er eventueel, zoals bij een rollade een touwtje omheen. Leg ze daarna tot gebruik in de koelkast.
Haal het varkenshaasje ± een half uur voor de bereiding uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
Verhit de olie en een deel van de boter in een koekenpan. Leg het vlees erin en bak het rondom bruin op hoog vuur, daarna zet je het vuur laag en laat het haasje in 20 minuten onder regelmatig draaien gaar worden. Voeg onder het bakken af en toe een beetje van de rest van de boter toe.
Haal de varkenshaasjes uit de pan laat het een paar minuten afgedekt rusten en snijd het dan in mooie plakken. Vergeet, als je touw hebt gebruikt, dat niet te verwijderen.

*Wees hier zuinig mee: de ham is ook zout.

Bron: https://kerstrecepten.net/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 05 dec 2015 19:25    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1