Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Eikenbladsalade, spek, pijnboompitten, walnoten en Roquefort

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Eikenbladsalade met spek, pijnboompitten, walnoten en Roquefortdressing.

Ingrediënten voor 4 personen:

200 gram ontbijtspek;
3 eetlepels olijfolie;
1 kleine krop kropsla, gewassen en in stukken gescheurd;
1 krop eikenbladsla, gewassen en in stukken gescheurd.

Roquefortdressing:

115 gram Roquefort;
55 ml mayonaise;
55 ml zure room;
1 eetlepel witte wijnazijn;
1 eetlepel mosterd;
5 eetlepels olijfolie;
zout en versgemalen zwarte peper;
2 eetlepels pijnboompitten;
2 eetlepels walnoten, gehakt.

Bereiding:

Bak het spek in de koekenpan tot het knapperig is. Laat het uitlekken op keukenpapier, verkruimel het en houd het apart.

Maak nu de dressing:

Prak de Roquefort in een middelgrote kom. Meng de kaas met de mayonaise, zure room, azijn en mosterd tot een gelijkmatig mengsel, dag nog een beetje grof mag zijn.
Klop de olijfolie er goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan, tot ze lichtbruin zijn.

Schik de kropsla en eikenbladsla op 4 borden, strooi het spek, de pijnboompitten en de gehakte walnoten er over heen.
Sprenkel dan de Roquefortdressing over de salade.

Lekker met stokbrood.

Bron: http://www.ah.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 09 sep 2014 16:27    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1