Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Eendenborst met Cranberry/portsaus.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Eendenborst met Cranberry/portsaus.

Ingrediënten voor 4 à 6 personen:

4 à 6 eendenborstfilets (ruim 1 kilo);
2 eetlepels ketjap manis;
1 eetlepel balsamicoazijn;
vloeibare honing naar smaak;
1 theelepel gemberpoeder;
2 sjalotjes;
50 gram koude roomboter;
1 zak cranberry??s (ca. 550 gram);
1 pot wildfond (ca. 380 ml);
2 dl rode port;
mespunt gemalen piment;
zout en vers gemalen peper.

Extra:
aluminiumfolie.

Bereiding:

Het vel van de filet met een scherp mesje inkruisen in een ruitpatroon.
Meng in een kommetje de azijn, ketjap, gemberpoeder en wat honing door elkaar en bestrijk er de eendenborst mee. Laat het minimaal 30 minuten intrekken.
Pel de sjalotjes en snipper ze. Snijd de boter in 5 blokjes en bewaar deze tot gebruik in de koelkast.
Verhit in een pan 1 blokje boter. Bak de sjalotjes ca. 1 minuut zachtjes in de boter. Voeg de cranberry??s, fond, port en piment toe. Laat de cranberry??s ca. 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
Schenk de saus door een zeef en bewaar de cranberry??s. Laat de saus op een hoog vuur ca. 10 minuten inkoken.
Verwarm zes borden voor in de oven (ca. 100°C)
Bestrooi de filets met weinig zout en vers gemalen peper. Bak de filets in een pan met antiaanbaklaag ca. 5 minuten op de velkant. Keer de filets om en bak ze nog ca. 3 minuten op de andere kant.
Wikkel de filets in aluminiumfolie (glimmende kant naar binnen dan blijven ze langer warm) en leg ze op een voorverwarmd bord.
Verwarm de saus intussen opnieuw. Klop van het vuur af de rest van de boter door de saus. Voeg de cranberry??s en honing toe en verwarm de saus nog even kort.
Breng de saus op smaak met zout, peper en evt. iets honing. Mocht de saus nog erg dun zijn, dan kan hij iets gebonden worden met allesbinder of Johannesbroodpitmeel.
Verdeel een deel van de saus over de zes voorverwarmde borden. Snijd de filets in dunnen plakken en leg ze in de saus.
Giet nog een klein beetje saus over de filets en serveer de rest er apart bij.

Bron: https://kerstrecepten.net/

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: vr 04 dec 2015 17:59    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1