Onderwerp menu

Forum: Info lowcarb en dagboeken
Subforum: Info: Dr. Frank dieet
Onderwerp: vorige :: volgende

Advertentie



Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Advertentie

Cadeau omgeving kerst 2014

Dr. Frank weekmenu

Auteur Bericht
Onbekend   lien2608
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 4-1-2010
Berichten: 382
Dieet: Low carb


  Reageer met quote
Dag 1

Ontbijt: Cracottes met een kaasmengesel

Benodigdheden:
5 blokjes kaas van 20 gram per stuk, bij voorkeur een 20+ of 30+ kaas, kan met een smaak erdoor
1 eetlepel tuinkers
2 tomaten
peper
2 gracottes
dieethalvarine

Bereiding:
* Was de tuinkers en laat het daarna uitlekken.
* Was de tomaten en snij ze in blokjes.
* Blokjes kaas, tomaat en tuinkers met elkaar vermengen en een beetje peper erover.
* Besmeer de cracottes met de dieethalvarine en beleg de cracottes met dit mengsel.

Lunch: Rodekool salade

Benodigdheden:
100 gram rode kool
5 augurkjes
100 gram bieslookkipfilet, vleeswaar (of een andere kruiden kipfilet)
theelepel mosterd
1 theelepel azijn
peper
1 eetlepel olie

Bereiding:
* Schaaf de kool met een kaasschaaf of snij het heel fijn. Als rauw te hard is er kokend water overheen gieten.
* Snijd de augurkjes in plakjes en meng dit door de rode kool.
* Maak een sausje van de mosterd, azijn, olie en peper.
* Snijd de kipfilet in reepjes.
* Meng het rode kool - augurkmengsel met het sausje en de kipfilet.

Diner: Aubergine gehakt

Benodigdheden:
1 aubergine
200 gram (vegetarisch) gehakt
1 eetlepel bloem
2 eetlepels olie
25 gram kaas belegen, in plakjes
1 kleine ui
1 kleine tomaat
½ teentje knoflook
mespunt oregano
peper
ovenschaaltje

Bereiding:
* Was de aubergine en snijd deze in plakken. Haal deze plakken door de bloem maar schud die zoveel mogelijk er ook weer af.
* Verhit 1,5 eetlepel olie in de pan en bak hierin de plakken aubergine een paar minuten.
* Beolie de ovenschaal en leg hierin de plakken gebakken aubergine.
* Verwarm de oven voor op 225 graden.
* Pel de ui en snipper deze. Verhit in een pan de olie en fruit de ui.
* Pers het teentje knoflook uit en voeg dit bij de ui.
* Rul hierin het gehakt en breng op smaak met oregano, peper.
* Verdeel het vleesmengsel over de aubergine.
* Was de tomaat en snij in plakjes. Leg deze op het gehaktmengsel. * Leg de kaas erover.
* Zet de schaal in de oven en maak het geheel goed heet en laat de kaas smelten. Dit is ongeveer 20 minuten.

======================================================================================

Dag 2

Ontbijt: Koolhydraatarm brood met hüttenkäse, zalm en radijs

Benodigdheden:
100 gram hüttenkäse
5 radijsjes
25 gram zalmfilet, gerookt
peper
1 snee koolhydraatarm brood

Bereiding:
* Was de radijsjes en snij ze in plakjes.
* Snij de zalmfilet in stukjes.
* Meng de hüttenkäse met de radijsjes en de zalm en maak op smaak met peper.
* Besmeer de boterham met dieethalvarine en eet dit bij de hüttenkäse.

Lunch: Spinaziesalade met croutons, ei, kaas, zonnebloempitten

Benodigdheden:
100 gram spinazie
50 gram gerookte kaas
1 gekookt ei
1 eetlepel zonnebloempitten
2 eetlepels olie
½ eetlepel azijn
peper
1 sneetje koolhydraatarmbrood

Bereiding:
* Kook het ei gaar in ca. 8 minuten. Pel het af met koud water en laat verder afkoelen.
* Rooster in een droge koekenpan de zonnebloempitten. Haal de pitten uit de pan.
* Snijd de boterham in blokjes. Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan en bak hierin de blokjes brood.
* Was de spinazieblaadjes (indien nodig) en laat ze uitlekken.
* Snijd de kaas in blokjes.
* Verkruimel het ei. Meng de spinazie met de kaas en eikruimels.
* Maak een dressing van 1 eetlepel olie, azijn, peper. Giet deze dressing over de salade.
* Strooi daarna de broodblokjes en de pitten over de salade.

Diner: Boerenkool versierd

Benodigdheden:
150 gram boerenkool (uit koeling of diepvries)
1 rode ui
1 rode paprika
1 gele paprika
½ teentje knoflook
50 gram bacon
150 gram runderrookworst
peper
mosterd
1 eetlepel olie

Bereiding:
* Kook de boerenkool in een bodem water gaar en giet af als de boerenkool gaar is.
* Was de paprika’s, halveer ze, haal de zaadlijsten eruit en snijd ze in vierkantjes.
* Pel de ui en snijd deze in ringen.
* Snijd de bacon in repen.
*Verhit de olie in een pan, bak hierin de spekblokjes, voeg de paprikastukjes toe evenals het uitgeperste ½ teentje knoflook. Bestrooi met peper.
* Maak ondertussen de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing klaar.
* Meng de boerenkool met het paprika – bacon mengsel. Voeg de uiringen toe. Serveer de rookworst er apart erbij. Lekker met een mespunt mosterd.

======================================================================================

Dag 3

Ontbijt: Roerei met tomaat en ham

Benodigdheden:
4 plakjes schouderham
2 eieren
peper
peterselie
1 eetlepel olie
1 tomaat

Bereiding:
* Was de tomaat en snij deze in 4 plakken.
* Roer het ei los met peper en zout.
* Verhit in een pan de olie en giet daarin het eimengsel. Roer dit regelmatig om zodat er een roerei gemaakt wordt.
* Leg op een bord de 4 plakken ham.
* Verdeel het roerei over de plakken ham en leg er een plakje tomaat bovenop. Bestrooi met peper en peterselie.

Lunch: Bleekselderij met rode paprika en kipfilet

Benodigdheden:
1 stengel bleekselderij
1 rode paprika
100 gram kipfilet
1 eetlepel olie
peper
peterselie

Bereiding:
* Snij de kipfilet in grove repen, bestrooi de repen met peper en zout.
* Verhit in een pan de olie en bak hierin de repen gaar.
* Was de stengel bleekselderij en snij deze in plakjes.
* Was de paprika, haal de zaadlijsten eruit en snij de paprika in blokjes.
* Meng de bleekselderij met de paprika.
* Als de kip gaar is iets laten afkoelen en dan door het groentemengsel mengen. Bestrooi met peterselie.

Diner: Witte kool met kipfilet

Benodigdheden:
200 gram witte kool
60 gram taugé
200 gram kipfilet
2 theelepels sesamzaadjes
nootmuskaat
peper, kerrie
1 eetlepel olie

Bereiding:
* Was de kool en snijd deze in repen. Zet de kool op met een bodempje water.
* Verhit in een pan de olie. Bestooi de kipfilet met kerrie en peper. Bak de kipfilet in de olie bruin en gaar.
* Rooster in een droge koekenpan de sesamzaadjes.
* Giet de kool af als die gaar is. Vang het kookvocht op. Meng de taugé door de kool.
* Als de kip gaar is kun je jus maken door wat van het kookvocht door het baksel te gieten.
* Meng door de kool de sesamzaadjes en bestrooi met nootmuskaat.

======================================================================================

Dag 4:

Ontbijt: Gracottes met kwark ontbijt

Benodigdheden:
50 gram magere kwark
50 gram magere vruchtenkwark zonder toegevoegde suiker en 0% vet
2 gracottes
dieethalvarine
4 plakken rookvlees
20 gram kruidensmeerkaas

Bereiding:
* Besmeer de gracottes met de dieethalvarine.
* Beleg de ene met de kruidensmeerkaas, de andere met het rookvlees.
* Meng de twee soorten kwark met elkaar. Door het te mixen wordt het geheel nog luchtiger.

Lunch: Gevulde omelet met gemengde salade

Benodigdheden:
1 ui
½ groene paprika
½ rode paprika
5 champignons
2 eetlepels olie
5 blaadjes sla, botersla of ijsbergsla
2 eieren
1 theelepel chilipoeder
eventueel 1 eetlepel koffieroom of sojaroom
1 snee koolhydraatarm brood
dieethalvarine

Bereiding:
* Was de blaadjes sla en laat ze goed uitlekken.
* Pel de ui, snij er een aantal dunne ringen af en de rest van de ui snipperen.
* Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd er een paar dunne reepjes af. De rest in kleine stukjes snijden.
* Veeg de champignons schoon en snij deze in plakjes.
* Verhit in een pan een eetlepel olie. Fruit hierin de uisnippers en paprikastukjes. Voeg de champignons toe.
* Klop de eieren los met de chilipoeder en eventueel de koffieroom of sojaroom.
* Verhit in een pan 1 eetlepel olie. Bak hierin een omelet.
* Rangschik op een bord de sla, leg er de uienringen over.
* Leg daarop de omelet. Schep op de omelet het gebakken ui-paprika-champignonmengsel en klap de omelet dubbel. Leg daarop de reepjes paprika. Eet het geheel met een sneetje koolhydraatarm brood, besmeerd met dieethalvarine.

Diner: Andijviewortel met tilapiafilet

Benodigdheden:
150 gram winterpeen
150 gram andijvie
peterselie, 1 eetlepel vers gesneden
250 gram tilapia filet
2 eetlepels olie
mespunt mosterd
peper

Bereiding:
* Was de winterpeen, schrap deze of schil met de kaasschaaf of dunschiller. Snijd deze dan in plakken. Was de andijvie en snijd deze in repen.
* Verhit in een pan of wok 1 eetlepel olie en bak de plakjes wortel en andijvie.
* Besmeer de tilapia filet met de mosterd, strooi er peper over.
* Verhit in een pan 1 eetlepel olie, zet vuur laag en bak dan de tilapia filet heel voorzichtig om en om bruin.
* Was de peterselie en snij deze fijn.
* Als de vis gaar is bestrooien met de peterselie.

======================================================================================

Dag 5.

Ontbijt: Asperges in cornedbeef

Benodigdheden:
100 gram cornedbeef in plakjes
potje of blikje met asperges
1 snee koolhydraatarmbrood
dieethalvarine

Bereiding:
* Laat het blikje of potje met asperges goed uitlekken.
* Rol de asperges in de plakjes cornedbeef.
* Besmeer het sneetje brood met dieethalvarine en eet deze er apart bij.

Lunch: Bloemkoolsoep

Benodigdheden:
1 kleine bloemkool
2 theelepels maizena
300-500 ml. bouillon (vers of uit blik of pakje)
scheutje koffieroom
100-150 gram zalmsnippers
nootmuskaat
basilicumblaadjes

Bereiding:
* Breng de bouillon aan de kook.
* Snij de bloemkool in kleine roosjes. Kook deze in de bouillon gaar, ca. 5 minuten.
* Meng door de bouillon de zalmsnippers, laat het geheel heel even koken zodat de zalm heet wordt.
* Meng de maizena aan met water en giet dit mengsel al roerende door de soep.
* Breng het goed aan de kook zodat het gaat binden.
* De soep afmaken met een scheutje koffieroom.
* Naar smaak nootmuskaat en basilicumblaadjes toevoegen.

Diner: Stoofpotje

Benodigdheden:
1 winterpeen
1 kleine ui
1 groene paprika
½ courgette
250 gram sukadelapjes (kost 2 uur tijd om te stoven) of rosbieflapjes
laurierblad
peper
2 eetlepels olie
knoflook

Bereiding:
* Bij voldoende tijd, dat wil zeggen een paar uur, s het lekker met sukadelapjes. Voor een snelle variant de rosbieflapjes nemen.
* Snijd het vlees in stukjes. Bestooi het met peper.
* Verhit in de pan de olie en bak daarin het vlees rondom bruin. Voeg laurierblad toe en zet het vuur laag en doe een deksel op de pan, roer regelmatig om en als het dreigt aan te branden wat vocht erbij. Minimaal 2 uur, liever nog langer stoven.
* Schil de wortel en snijd deze in plakjes.
* Pel de ui en snipper de ui.
* Was de paprika en snijd in kleine stukjes.
* Was de courgette en snijd in plakjes.
* Pers de knoflook uit.
* Bij stoofvlees: na 2 uur de groente toevoegen en nog 30 minuten meestoven.
* Bij rosbieflapjes al na een paar minuten de groente toevoegen en mee laten stoven. Stoof een half uur. Haal voor het opdienen het laurierblad eruit.

======================================================================================

Dag 6

Ontbijt: Eieren met salami

Benodigdheden
2 eieren
50 gram salami in plakjes
1 eetlepel olie

Bereiding:
* Klop de eieren los. Verhit in een pan de olie, leg de plakjes salami op de bodem.
* Bak dit eerst even en giet dan het eimengsel erover.

Lunch: Spitskool radijs salade

Benodigdheden:
100 gram spitskool
5 radijsjes
100 gram fricandeau
1 eetlepel olie
½ eetlepel azijn
peper
2 cracottes
dieethalvarine

Bereiding
* Was de spitskool en schaaf in kleine reepjes of snijd in kleine reepjes. Was de radijsjes en snijd deze in plakjes. Snij de fricandeau in reepjes.
* Meng in een kom de spitskool, radijs en fricandeau.
* Maak een dressing van de olie, azijn, peper en giet deze dressing over de salade.
* Besmeer de cracottes met de dieethalvarine en eet deze bij de salade.

Diner: Sperziebonen met kalkoen

Benodigdheden:
200 gram sperziebonen, neem eventueel diepvries
2 tomaten
200 gram kalkoenfilet
25 gram ontbijtspekjes
1 eetlepel olie
peper

Bereiding
* Punt de sperziebonen (als ze vers zijn). Kook de sperziebonen gaar in een bodem water.
* Bestrooi de kalkoenfilet met peper. Verhit in een pan de olie en bak hierin de kalkoenfilet gaar.
* Bak in een andere pan de spekjes uit.
* Was de tomaten en snij ze in partjes.
* Als de sperziebonen gaar zijn afgieten en de partjes tomaat en spekjes erdoor roeren.

======================================================================================

Dag 7

Ontbijt: Gerookte kipfilet met komkommer

Benodigdheden:
100 gram gerookte kipfilet
¼ komkommer
peper

Bereiding:
* Schil de komkommer en snij in 10 plakjes.
* Snijd de kipfilet ook in 10 plakjes.
* Prik op ieder stukje komkommer een plakje kipfilet.
* Bestrooi het voorzichtig met wat peper.

Lunch: Witlof tonijn salade

Benodigdheden
1 stronk witlof
1 blikje tonijn op water
5 zilveruitjes
1 eetlepel yoghurt
½ eetlepel mayonaise
1 theelepel mosterd
peper, paprikapoeder
1 sneetje vezelrijk knäckebröd
dieethalvarine

Bereiding
* Was het stronkje witlof en snij het dunne reepjes.
* Laat het blikje tonijn uitlekken.
* Meng de yoghurt met de mayonaise, mosterd en peper en paprikapoeder.
* Doe de witlof in een schaal en leg er de uitgelekte tonijn op. Voeg daarbij de zilveruitjes. Giet de yoghurtdressing erover heen en meng het geheel goed door elkaar.
* Besmeer het sneetje knäckebröd met de dieethalvarine en eet dit bij de salade.

Diner: Groente tonijn gerecht

Benodigdheden
250 gram gemengde groente: dit kunnen restjes zijn van de afgelopen dagen of neem anders taugé, paprika, aubergine, ui, courgette
200 gram tonijnsteak
2 eetlepels olie
peper
selderijblad
basilicum

Bereiding
* Maak alle groentes schoon en snijd ze in plakjes of stukjes.
* Verhit 1 eetlepel olie in de pan. Bak hierin de groente gaar.
* Bestrooi de tonijnsteak met peper, selderijblad. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie. Bak hierin de steak in ca. 5 minuten snel gaar en bruin. Bestrooi met selderijblad en basilicum naar smaak.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 04 sep 2012 14:35    
Vrouw Weeggegevens   Ellen
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 30-1-2004
Berichten: 49254
Dieet: Gezond eten met minder KH
Woonplaats: Amersfoort


Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: za 15 sep 2012 20:10    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1