Onderwerp menu

Forum: Info lowcarb en dagboeken
Subforum: Info: Dr. Frank dieet
Onderwerp: vorige :: volgende

Advertentie



Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Advertentie

Cadeau omgeving kerst 2014

Dr. Frank weekmenu's (2)

Auteur Bericht
Onbekend   lien2608
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 4-1-2010
Berichten: 382
Dieet: Low carb


  Reageer met quote
Dag 1
Ontbijt: OMELET MET TOMAAT/UI EN KAAS
2 eieren
1 tomaat
1 ui
2 eetlepels geraspte kaas, 30+, oud
peper
oregano
1 eetlepel olie
Pel de ui en snipper deze. Was de tomaat en snijd deze in plakken. Klop de eieren los met de oregano en peper. Verhit de olie in een pan en bak hierin eerst de uiensnippers 2 minuten, giet dan het eimengsel erover en laat dit bijna stollen. Als de bovenkant bijna droog is de tomatenplakken erop leggen en bestrooien met de kaas. De kaas laten smelten.

Lunch: CHAMPIGNONS GEVULD MET TARTAAR
250 gram grote champignons
100 gram tartaar
peper
paprikapoeder
kerriepoeder
˝ - 1 teentje knoflook
10 gram kruidenboter (zelf te maken door margarine te mengen met kruiden)
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de tartaar met de kruiden, pers het teentje knoflook uit en voeg dit naar smaak toe bij de tartaar. Maak balletjes van de tartaar, net zoveel als er champignons zijn. Veeg de champignons schoon, haal de stelen eruit en eventueel nog iets verder uithollen. Vul de champignons met de tartaarballetjes. Leg een klein beetje kruidenboter erop.

Bak de champignons ongeveer 10 minuten in de oven tot tartaar mooi bruin is. Mag nog iets rosé blijven van binnen.

Diner: KIP MET CHINESE KOOL
300 gram Chinese kool
˝ gele paprika
5 kastanjechampignons
200 gram kipfilet
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel olie of vloeibaar bak- en braadproduct
kerrie
tijm
paprikapoeder, hot
evt. sambal
Snijd de chinese kool in grove repen.

Was de paprika en snijd deze in kleine blokjes.

Veeg de champignons schoon met keukenpapier of een borsteltje en snijd ze in plakjes.

Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes.

Rooster in een droge koekenpan de sesamzaadjes.

Verhit de olie in een pan of wok Voeg de kipstukjes toe, bestrooi met kerrie, peper, paprikapoeder en bak/wok dit bruin/geel. Voeg de paprika toe zodra de kip gaar is, bak/wok dit een paar minuten mee, voeg dan de champignons toe, ook de tijm en bak/wok weer een paar minuten en voeg tot slot de chinese kool toe.

Bestrooi het geheel met de sesamzaadjes.

Ook lekker met sambal erdoor.

Dag 2
Ontbijt: TOSTI
1 sneetje koolhydraatarm brood
dieethalvarine
1 plak 30+ belegen kaas (20 gram)
1 plak 30+ komijne kaas (20 gram)
2 plakken seranoham
paprikapoeder
Besmeer het sneetje brood met de dieethalvarine. Leg de besmeerde kant in een koekenpan, zet het vuur heel laag. Beleg de boterham met de komijnekaas, daarop een plak ham, bestrooien met paprikapoeder, daarop weer ham, afsluiten met de belegen kaas en weer bestrooien met paprikapoeder. Deksel op de pan en lekker laten doorwarmen.

Lunch: VELDSLA MET TONIJN
50 gram veldsla
50 gram lollo rosso
5 radijsjes
1 blikje tonijn in olie (ca. 80 gram)
theelepel azijn
1 eetlepel zonnebloempitten
peper uit de molen
Rooster in een droge koekenpan de eetlepel zonnebloempitten. Was de veldsla en scheur de grote blaadjes nog een keer. Was de lollo rosso en scheur deze ook nog wat kleiner. Was de radijsjes, snijd ze in plakken. Doe in een schaal de tonijn met de olie, trek de tonijn wat uit elkaar. Meng eerst de azijn erdoor. Meng de radijs en veldsla erdoor. Strooi er wat versgemalen peper over en tot slot de zonnebloempitten.

Diner: GEHAKTBALLETJES MET ANDIJVIE
150 gram mager rundergehakt
1 ui
peper
shoarmakruiden
300 gram andijvie
1 kleine prei
nootmuskaat
kerriepoeder
2 eetlepels olie
Pel de ui en snipper deze heel fijn. Meng het gehakt met de uiensnippers, de peper, shoarmakruiden en maak er balletjes van. Snijd de andijvie fijn. Was de repen goed. Snijd de prei in ringen en was deze goed. Verhit in een braadpan 1 eetlepel olie en bak hierin de gehaktballetjes bruin en gaar.

Verhit in een wok de andere eetlepel olie, wok hierin eerst de preiringen met de kerriepoeder. Voeg na een paar minuten de andijvie toe, wok deze mee. Bestrooi tot slot met de nootmuskaat.

Dag 3
Ontbijt: KWARK/HÜTTENKÄSE MET PITTEN EN NOTEN
100 gram hüttenkäse
100 gram magere kwark
1 eetlepel pijnboompitten
1 eetlepel sesamzaadjes
5 walnoten
5 hazelnoten
1/2 eetlepel (noten) olie
Rooster in een droge koekenpan de sesamzaadjes en pijnboompitten bruin en geurig. Hak de noten fijn. Meng de hüttenkäse met de kwark. Voeg daarna de zaden, pitten en noten toe, breng op smaak en maak het geheel smeuďger met de notenolie.

Lunch: BLEEKSELDERIJ/KAAS SALADE
40 gram 30+ belegen kaas
40 gram 30+ komijnekaas
100 gram bleekselderij
1 kleine rode paprika
1 eetlepel yoghurt
1 eetlepel mayonaise
peper
paprikapoeder
1 theelepel mosterd
Snijd de kaas in blokjes. Was de bleekselderij en snijd deze in kleine 'elleboogjes'. Was de paprika, halveer deze, haal de zaadjes en zaadlijsten eruit en snijd daarin ook in kleine reepjes, even groot als de bleekselderij.

Meng de yoghurt met de mayonaise, de peper, paprikapoeder, mosterd. Meng de groente en kaas en daarna met de dressing.

Diner: BROCCOLI MET TAUGÉ EN KALFSVINK
2 kalfsvinken
200 gram broccoli
60 gram taugé
1 eetlepel vloeibaar bak- en braadproduct
1 eetlepel olie
eventueel sojasaus
Verhit in een braadpan het vloeibare bak- en braadproduct en bak hierin de kalfsvinken rondom bruin en gaar.

Snijd de roosjes los van de broccoli struik. Schil de struik en snijd deze in plakjes. Was alles. Verhit in een wok de olie, wok hierin de broccoli ca. 4 minuten, voeg dan de taugé toe en wok dit nog 1 minuut mee. Eventueel een klein beetje sojasaus toevoegen.

Dag 4
Ontbijt: CRACOTTES MET KRUIDENSMEERKAAS EN FRICANDEAU
2 gracottes
dieethalvarine
30 gram kruidensmeerkaas
2 plakken seranoham (30 gram)
50 gram magere kwark
50 ml. magere yoghurt
Besmeer de cracottes met de dieethalvarine. Besmeer beide met de kruidenkaas en beleg ze daarna met een plak seranoham. Meng de kwark met de yoghurt. Voeg eventueel wat suikervrije limonadesiroop of zoetstof toe.

Lunch: GEVULDE OMELET MET GROENTES EN VEGETARISCH GEHAKT
2 eieren
50 gram vegetarisch gehakt
1/2 teentje knoflook
peper
kerriepoeder
1 grote ui
1 prei (ca. 150 gram)
selderijblad, grote tak, vers gehakt
2 eetlepels olie
Klop de eieren los met de peper. Pers het teentje knoflook uit. Pel de ui en snipper deze. Snijd de prei in ringen en was ze goed, laat ze daarna uitlekken.

Verhit in een pan de olie, fruit hierin de uiensnippers met de preiringen en kerriepoeder mooi glazig. Voeg daarna het eimengsel toe en laat dit stollen. Leg de omelet op een bord, klap 'm dubbel en bestrooi met het selderijblad.

Diner: SPERZIEBONEN GEROLD IN ROOKVLEES GECOMBINEERD MET VARKENSFILET
125 gram varkensfilet
6 plakjes rookvlees
provencaalse kruiden
5 kerstomaten, gewassen en gehalveerd
200 gram sperziebonen
1,5 eetlepel olie
nootmuskaat
Maak de sperziebonen schoon door de puntjes en steeltjes eraf te halen en ze daarna te wassen. Zet ze op met een bodem water en kook ze gaar in ca. 20 - 25 minuten.

Verhit in een braad pan 1,5 eetlepel olie. Bestrooi de varkensfilet met de provencaalse kruiden en bak de varkensfilet gaar.

Giet de sperziebonen af, omwikkel ze met de plakjes rookvlees. Wat over is van de sperziebonen vermengen met de halve kerstomaatjes. Bestrooi de boontjes met een beetje noosmuskaat.

Dag 5
Ontbijt: KWARK MET ROODFRUIT EN PITTEN
175 gram magere kwark
50 ml. magere yoghurt
100 gram rood fruit zoals aardbeien, rode bessen, frambozen (kan ook uit de diepvries)
1 eetlepel zonnebloempitten
1 eetlepel lijnzaad
Was het fruit heel voorzichtig, haal de steeltjes eraf of de kroontjes eruit. Meng de yoghurt met de kwark. Meng dan het fruit erdoor. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan bruin en geurig. Meng het lijnzaad door de kwark/fruit. Strooi de zonnebloempitten erover.

Lunch: BLOEMKOOLSOEP
1 kleine bloemkool
2 theelepels maizena
300-500 ml. bouillon (vers of uit blik of pakje)
scheutje koffieroom
100-150 gram zalmsnippers
nootmuskaat
basilicumblaadjes
Breng de bouillon aan de kook.

Snij de bloemkool in kleine roosjes. Kook deze in de bouillon gaar, ca. 5 minuten.

Meng door de bouillon de zalmsnippers, laat het geheel heel even koken zodat de zalm heet wordt.

Meng de maizena aan met water en giet dit mengsel al roerende door de soep.

Breng het goed aan de kook zodat het gaat binden.

De soep afmaken met een scheutje koffieroom.

Naar smaak nootmuskaat en basilicumblaadjes toevoegen.

Diner: GEMBERKIPFILET MET SLA
150 gram kipfilet
gembersiroop 1 eetlepel
3 bolletjes gember
1/2 teentje knoflook
1 ui
100 gram ijsbergsla
3 eetlepels olijfolie
stukje komkommer
5 kerstomaatjes
peper, kerrie,
balsamicoazijn
Snij de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met peper. Pel de ui en snipper deze. Pers het knoflookteentje uit.

Verhit in een pan 2 eetlepels olie. Bak daarin de kipfilet rondom bruin, voeg de ui, knoflook en kerrie naar smaak toe. Snij de gemberbolletjes iets kleiner en voeg die toe. Tot slot de gembersiroop toevoegen.

Was de ijsbergsla en scheur deze in stukken. Was de komkommer en schaaf deze in plakjes.

Maak een dressing van olie, azijn, kruiden en meng de sla - komkommer - dressing.

Was de kerstomaatjes, halveer ze en garneer hiermee de sla.

Dag 6
Ontbijt: SPIEGELEI MET HAM EN KAAS
1 ei
1 plak ham, ca. 20 gram
1 eetlepel 30+ belegen kaas
1 eetlepel vers gehakte peterselie
vers gemalen peper
1 eetlepel olie
Verhit de olie, draai het vuur laag en bak de plak ham kort. Breek het ei boven de plak ham, probeer de dooier heel te houden. Bak het geheel gaar. Meng de geraspte kaas met de peterselie en peper en strooi dit over het ei. Laat de kaas kort smelten.

Lunch: PAPRIKASALADE MET CHORIZO EN GEITENKAAS
˝ rode paprika
˝ gele paprika
˝ groene paprika
10 mini augurkjes
50 gram chorizo
50 gram geitenkaas
theelepel olie
Was de paprika’s en snijd de zaadlijsten en de zaadjes eruit. Snijd daarna de paprika’s in kleine blokjes. Snijd de augurkjes in plakjes. Snijd de chorizo in plakjes en de geitenkaas in blokjes.

Meng de blokjes paprika met de augurkplakjes en de chorizo en geitenkaas en de olie.

Diner: VIS MET GROENTE AAN EEN STOKJE
200 gram kabeljauwfilet (vers of uit diepvries)
8 saté prikkers
diverse soorten groenten: restjes van afgelopen week, probeer allerlei kleuren bij elkaar te vinden zoals: bloemkool, wortel, paprika groen en rood, radijs, broccoli, kerstomaat. Maak deze groenten schoon en verdeel ze in 'hapklare' brokken
2 eetlepels olie
ca. 1 dl bouillon - van 1/4 blokje of beetje bouillonpoeder
Verhit de oven voor op 200 graden.

Verdeel de visfilet in blokjes of reepjes die opgerold kunnen worden.

Rijg aan de saté prikkers de groentes om en om, en ook de vis.

Bestrooi het geheel met peper, oregano, de vis met dille. Leg de stokjes in een ovenschaal in een klein bodempje bouillon. Besprenkel met de olie. Zet de schaal in de oven en laat het geheel in ca. 30 minuten in de oven warm worden.

Dit kan ook op de barbecue. Laat dan van te voren de satéprikkers in water weken. De bouillon is dan niet nodig.

Dag 7
Ontbijt: ROSBIEF MET AVOCADO
100 gram rosbief , in plakken
1 avocado
peper
heel klein beetje zout
1 sneetje koolhydraatarmbrood
dieethalvarine
Schil de avocado, snijd deze in schijven, probeer zoveel schijven te snijden als er plakken rosbief zijn.

Besmeer de boterham met de dieethalvarine. Verdeel een aantal plakken rosbief met plakken avocado over de boterham. Voor wat over is: Omwikkel de avocado met de rosbief en bestrooi met peper en een heel klein beetje zout.

Lunch: WITTE KOOL SALADE
100 gram witte kool
5 augurkjes
5 amsterdamse uien
100 gram kipfilet, vleeswaar (of een kruiden kipfilet)
theelepel mosterd
1 theelepel azijn
peper
1 eetlepel olie
Schaaf de kool met een kaasschaaf of snij het heel fijn. Als rauw te hard is er kokend water overheen gieten. Snijd de augurkjes in plakjes en meng dit door de kool. Daarna de amsterdamse uien erdoor.

Maak een sausje van de mosterd, azijn, olie en peper.

Snijd de kipfilet in reepjes. Meng het kool - augurkmengsel met het sausje en de kipfilet.

Diner: MAALTIJDSOEP
1 stukje knolselderij
1 kleine prei
1 winterpeen
1 ui
laurierblad
paar takjes selderijblad
150 gram ribkarbonade
250 ml. bouillon, van poeder of zelfgetrokken of 1/4 blokje
Schrap de winterpeen, was deze daarna en snijd deze in grove stukken. Snijd de prei in grove stukken en was deze goed. Schil de knolselderij en snijd deze in grove stukken. Pel de ui en snijd deze in ringen.

Breng de bouillon aan de kook, voeg het vlees en laurierblad toe en laat het zo'n 15 minuten koken, Voeg dan alle groentes toe evenals de gewassen selderijblad en laat het nog zo'n 25 minuten koken. Haal dan het vlees eruit, haal het bot uit het vlees en snijd het vlees in kleinere stukken. Haal het laurierblad eruit. Maak de soep fijner met een staafmixer of als die niet aanwezig is met een roerzeef of stamper.

_________________
Bereikbaar via Acceptance - Accepteren en loslaten
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 30 okt 2012 16:29    
Vrouw Weeggegevens   Ellen
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 30-1-2004
Berichten: 49242
Dieet: Gezond eten met minder KH
Woonplaats: Amersfoort


  Reageer met quote
DankLien, erg handig voor de starters.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: do 15 nov 2012 14:48    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1