Onderwerp menu

Forum: Info lowcarb en dagboeken
Subforum: Info: Dr. Frank dieet
Onderwerp: vorige :: volgende

Advertentie



Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Advertentie

Cadeau omgeving kerst 2014

Dr. Frank - weekmenu 4

Auteur Bericht
Onbekend   lien2608
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 4-1-2010
Berichten: 382
Dieet: Low carb


  Reageer met quote
Dag 1

Ontbijt: CRACOTTES MET ZALM EN KRUIDENSMEERKAAS
•2 cracottes
•50 gram gerookte zalm
•30 gram kruidensmeerkaas
•dieethalvarine

Besmeer de cracottes met de dieethalvarine, daarna met de kruidensmeerkaas. Verdeel de zalmfilet over de cracottes.

Lunch: EIERWRAP MET GROENTES
•2 eieren
•2 eetlepels geraspte 30+ kaas
•1 eetlepel melk
•50 gram witte kool
•60 gram taugé
•5 roosjes broccoli (rest komt morgen bij het diner)
•paprikapoeder
•peper
•kerrie
•knoflook teentje
•2 eetlepels olie



Klop de eieren los met de melk en de kruiden, behalve de kerrie. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak van de eieren een grote omelet.

Schaaf de witte kool in reepjes. Was de broccoli roosjes. Maak het teentje schoon en pers dit uit. Verhit in een wok 1 eetlepel olie. Wok hierin de witte koolreepjes, met de knoflook en kerrie. Voeg na 3 minuten de broccoliroosjes toe, na 2 minuten de taugé en wok dit nog ca. 1 minuut mee zodat het goed heet wordt maar nog wel knapperig.

Leg de omelet op een bord, leg het groente mengsel erop, bestrooi met 2 eetlepels kaas en klap dan de omelet dubbel.

Diner: RUCOLA SLA
•40 gram rucola
•5 zwarte olijven
•5 groene olijven
•1 klein blikje tonijn op olie
•5 kleine blokjes mozzarella
•5 kerstomaatjes
•1 eetlepel azijn
•Italiaanse kruiden



Was de rucola en laat die goed uitlekken. Laat het blikje tonijn uitlekken en van de olie op. Trek de tonijn uit elkaar. Was de tomaatjes en halveer ze. Halveer de mozzarellabolletjes.

Meng de olijven, tomaat, mozzarella, tonijn met elkaar. Maak een dressing van de opgevangen olie, azijn, kruiden. Leg het tonijnmengsel op de rucola en sprenkel de dressing erover.

Dag 2

Ontbijt: AVOCADO MET KIPFILET
•1 avocado
•100 gram kruidenkipfilet (vleeswaar)
•bieslook

Schil de avocado en snijd deze in plakken evenveel als er plakken kipfilet zijn. Rol de plakken avocado in de kipfilet. Was de bieslook, knip deze fijn en strooi over de rolletjes.

Lunch: WITLOFSALADE MET CROUTONS
•1 snee koolhydraatarmbrood
•1,5 eetlepel olie
•1 struikje witlof
•5 augurkjes
•100 gram hamblokjes
•paprikapoeder
•peper
•˝ eetlepel azijn



Snijd het brood in dobbelsteentjes. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak hierin de dobbelsteentjes brood knapperig (croutons). Maak een dressing van de rest van de olie, de azijn en kruiden. Was het struikje witlof en snijd deze in dunne repen. Snijd de augurkjes in plakjes. Meng de witlof met de hamblokjes en augurkplakjes. Vermeng daarna met de dressing. Bestrooi tot slot met de croutons.



Diner: Broccoli met rollade
•Een runderrollade, gekruid, van ca. 400 gram (voor dit diner en voor later bij ontbijt/lunch)
•Ca. 3 eetlepels vloeibaar bak- en braadproduct
•250 gram broccoli
•5 champignons
•1 ui
•theelepel olie
•peper
•nootmuskaat



Verhit het bak- en braadproduct en bak de rollade volgens de gebruiksaanwijzing klaar. Dit houdt in: aanbraden op half hoog vuur, daarna water toevoegen en vuur lager en deksel half op de pan, regelmatig keren, eventueel nog wat water toevoegen, ca. 45 minuten.

Maak ondertussen de broccoli schoon, snijd de roosjes eraf en kook de broccoli in ca. 5 minuten in een bodempje water gaar.

Pel de ui en snipper deze, veeg de champignons schoon en snijd deze in plakken. Verhit in een koekenpan een klein beetje olie, bak hierin de ui en champignons.

Haal het netje van de rollade, snijd deze in plakken. Voor deze maaltijd: 150 gram gebruiken. Garneren met de ui/champignons. De broccoli apart serveren en bestrooien met peper en nootmuskaat.

Dag 3

Ontbijt: NOTEN/KWARK/HÜTTENKÄSE
•150 gram magere kwark
•50 gram hüttenkäse
•10 walnoten (gepeld)
•1 eetlepel zonnebloempitten
•1 eetlepel (noten)olie



Hak de noten fijn. Rooster in een droge koekenpan de zonnebloempitten bruin en geurig. Meng de kwark met hüttenkäse, de noten, pitten en de olie.

Lunch: BROODJE HAMBURGER
•1 hamburger
•1 eetlepel olie
•1 snee koolhydraatarmbrood
•1 tomaat
•1 ui



Verhit in een koekenpan de olie en bak hierin de hamburger bruin en gaar. Was de ui en snijd deze in ringen. Was de tomaat en snijd deze in plakken. Bak de plakken 1 minuut mee met de hamburger evenals de uienringen. Leg het sneetje brood op een bord, hierop de hamburger en versieren met de uienringen en tomatenplakken.



Diner: WITTE KOOL MET ZALM


•250 gram witte kool
•zalm moot, 150 – 200 gram
•1,5 eetlepel olie
•1 eetlepel komijnezaad
•kerriepoeder
•mosterd
•dille



Besmeer de zalmmoot met de mosterd en bestrooi met dille. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak hierin de zalmmoot.

Snijd de witte kool in repen. Verhit in een wok ˝ eetlepel olie en wok hierin de koolreepjes met de kerrie. Voeg na 3 minuten de komijnezaadjes toe. Wok door tot de reepjes nog knapperig zijn.

Dag 4

Ontbijt: EIEREN MET SALAMI
•2 eieren
•50 gram salami in plakjes
•1 eetlepel olie



Klop de eieren los. Verhit in een pan de olie, leg de plakjes salami op de bodem.

Bak dit eerst even en giet dan het eimengsel erover.



Lunch: VELDSLA MET RUNDERROLLADE
•100 gram rollade
•50 gram veldsla
•50 gram bleekselderij
•5 radijsjes
•1 eetlepel olie
•theelepel azijn
•1 theelepel tijm
•peper
•paprikapoeder

Was de veldsla en laat deze uitlekken. Was de bleekselderij en snijd deze in reepjes. Was de radijsjes en snijd deze in plakken. Meng alle groentes. Snijd de rollade in reepjes. Meng dit met de groente. Maak een dressing van de olie, azijn, kruiden en schenk dit over de salade.

Diner: SPERZIEBONEN MET TAHOE
•200 gram sperziebonen, vers of uit diepvries
•1 ui
•60 gram taugé
•200 gram tahoe, in blokjes
•1 eetlepel ketjap
•1/2 theelepel sambal
•1 eetlepel olie



Leg de blokjes tahoe in de ketjap, af en toe omscheppen.

Als je verse sperziebonen hebt: was ze, haal de puntjes eraf. Kook de sperziebonen in kokend water in ca. 20 minuten gaar. Voor diepvriesboontjes: gaar koken in bodem water in ca. 20 minuten.

Schil de ui en snipper deze.

Verhit in een pan de olie, fruit daarin de ui.

Laat de tahoeblokjes uitlekken en voeg die bij het ui mengsel. Voeg de sambal toe.

Verhit alles goed.

Giet de boontjes af en doe die bij het tahoe uimengsel en voeg tot slot de taugé toe. Warm het goed door maar houd de taugé knapperig.

Dag 5

Ontbijt: VLEESWAAR PLANKJE
•Neem de vleeswarenplakjes die nog over zijn van eerdere recepten zoals fricandeau, ham, rollade, kipfilet, ca 8 stuks in totaal
•8 plakken komkommer



Vouw de vleeswaren in vieren. Leg op ieder plakje komkommer een plakje vleeswaar. Cocktailprikker erdoor.

Lunch: PREIRINGETJES MET GEROOKTE KIP
•1 kleine prei
•1 kleine rode paprika
•1 eetlepel sesamzaadjes
•100 gram gerookte kip
•1 eetlepel olie
•˝ eetlepel azijn
•kerriepoeder
•paprikapoeder
•peper



Snijd de prei in hele dunne ringetjes. Was deze. Als de smaak te scherp is even met kokend water overgieten en laten uitlekken. Was de paprika en ontdoe deze van de zaadlijsten en zaadjes en snijd deze dan in kleine snippers. Rooster in een droge koekenpan de sesamzaadjes bruin en geurig. Snijd de gerookte kip in reepjes. Meng de groentes met de kip. Maak een dressing van de olie, azijn, kruiden en schenk dit over de sla. Bestrooi met de sesamzaadjes.

Diner: HAASKARBONADE MET SPINAZIE
•400 gram verse spinazie
•1 eetlepel pijnboompitten
•5 mozzarella bolletjes
•150 gram haaskarbonade
•1 eetlepel vloeibaar bak- en braadproduct
•peper
•ongezouten vleeskruiden



Bestrooi de karbonade met de vleeskruiden. Verhit in een braadpan de bak- en braad en bak hierin de karbonade bruin en gaar.

Was de spinazie, laat goed uitlekken en kook in eigen water gaar. Rooster in een koekenpan de pijnboompitten bruin en geurig. Giet de spinazie af. Halveer de mozzarellabolletjes en meng die door de spinazie met de peper. Bestrooi de spinazie met de pijnboompitten.

Dag 6

Ontbijt: KWARK MET SOJAYOGHURT
•150 gram magere kwark
•50 ml. sojayoghurt naturel
•100 gram rood fruit: bessen, frambozen, aardbei, kan uit diepvries
•1 eetlepel lijnzaad

Maak het fruit schoon (als het vers is) of laat het fruit ontdooien. Meng de kwark met sojayoghurt en het lijnzaad. Versier het met het rode fruit.

Lunch: EI MET BACON EN GROENTEN
•1 ei
•50 gram bacon
•25 gram geraspte 30+ kaas
•1 kleine groene paprika
•60 gram taugé
•4 champignons
•1 eetlepel olie
•peterselie
•peper
•chilipoeder



Klop het ei los met de peper en chilipoeder. Snijd de bacon in reepjes. Verhit in een pan de olie en bak hierin de baconreepjes. Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes. Veeg de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Voeg aan de bacon de paprika en champignons toe. Bak dit een paar minuten mee. Voeg dan het ei toe en roer dit af en toe door zodat het wat kruimelig wordt. Voeg dan de taugé toe en bak nog ca. 1 minuut. Bestrooi met de geraspte kaas en de peterselie.

Diner: WORTEL/BLOEMKOOL MET KOOLVISFILET
•200 gram koolvisfilet
•mosterd
•citroensap
•peper
•150 gram winterpeen
•ca. 150 gram bloemkool
•2 eetlepels olie
•peterselie, vers, gehakt



Besprenkel de koolvisfilet met citroensap, bestrooi met peper en smeer deze in met mosterd. Verhit in een pan 2 eetlepels olie en bak de visfilet hierin bruin en gaar.

Schrap de wortel, was deze en snijd ze in schuine plakken. Maak de bloemkool schoon en snijd deze in roosjes. Kook wortel en bloemkool in een bodem water gaar in ca. 10 minuten. Giet het af, vang het vocht op en bestrooi met de peterselie.

Voor een sausje: haal de visfilet uit de olie. Voeg bij het baksel nog wat mosterd en kerriepoeder en giet een beetje groentevocht erbij. Breng aan de kook, laat het een beetje inkoken.

Dag 7

Ontbijt: CRACOTTES MET EEN KAASMENGSEL
•5 blokjes kaas van 20 gram per stuk, bij voorkeur een 20+ of 30+ kaas, kan met een smaak erdoor
•1 eetlepel tuinkers
•2 tomaten
•peper
•2 cracottes
•dieethalvarine

Was de tuinkers en laat het daarna uitlekken.

Was de tomaten en snij ze in blokjes.

Blokjes kaas, tomaat en tuinkers met elkaar vermengen en een beetje peper erover.

Besmeer de cracottes met de dieethalvarine en beleg de cracottes met dit mengsel.

Lunch: BLEEKSELDERIJSOEP
•150 - 200 gram bleekselderij
•125 gram varkensschnitzel
•peper, paprikapoeder, kerriepoeder
•250 ml. bouillon, zelf getrokken of uit pot of van een zakje
•scheutje sojaroom


Was de stengels bleekselderij en snij ze in reepjes. Bewaar het loof. Snijd de varkensschnitzel in blokjes, bestrooi deze met paprikapoeder en kerriepoeder.

Breng de bouillon aan de kook, doe er de blokjes filet en de bleekselderijreepjes in en kook het gehakt klaar. Snij het loof in kleine stukjes en doe dit na ongeveer 10 minuten in de soep. Als alles gaar is een scheutje sojaroom erdoor.

Diner: GEVULDE AUBERGINE
•4 dl. groentebouillon (van tablet of zelf getrokken)
•1 aubergine
•1 eetlepel olijfolie
•250 gram rundertartaar
•1 rode ui
•1/2 gele paprika
•stukje prei of een hele kleine prei
•theelepel gehakte peterselie
•50 gram geraspte belegen kaas
•peper, kerriepoeder, Provencaalse kruiden



Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kies een pan waarin de aubergine in zijn geheel past. Maak daarin de bouillon en breng dit aan de kook.

Was de aubergine en snij deze in de lengte door. hol 'm uit met een lepel. Blancheer de aubergine 2 minuten in de bouillon. Giet 'm dan af en spoel er koud water over en laat de twee helften uitlekken.

Pel het uitje en snipper deze. Was de paprika en snij deze in kleine blokjes. Was de prei en snij deze in ringen.

Verhit de olie en bak hierin de tartaar rul met het uitje, de peper, kerriepoeder, Provencaalse kruiden naar smaak. Voeg de prei en peterselie toe. Giet overtollig vet af.

Leg de auberginehelften op een bakplaat en vul ze met het gehaktmengsel. Strooi er de geraspte kaas over.

Zet ze 25 minuten in het midden van de oven tot de kaas is gesmolten. Wat van het gehaktmengsel over is apart erbij serveren.

_________________
Bereikbaar via Acceptance - Accepteren en loslaten
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 28 aug 2013 14:43    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1