Onderwerp menu

Forum: Info lowcarb en dagboeken
Subforum: Info: Dr. Frank dieet
Onderwerp: vorige :: volgende

Advertentie



Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Advertentie

Cadeau omgeving kerst 2014

Dr Frank weekmenu 1

Auteur Bericht
Onbekend   lien2608
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 4-1-2010
Berichten: 382
Dieet: Low carb


  Reageer met quote
Dag 1

Ontbijt: HAM – KAAS – TOSTI


•1 sneetje koolhydraatarmbrood
•dieethalvarine
•2 plakken 30+ belegen kaas
•2 plakken seranoham
•paprikapoeder



Besmeer het sneetje koolhydraatarmbrood met de halvarine. Leg met de besmeerde kant in een koekenpan op laag vuur. Leg om en om kaas en ham erop en bestrooi met paprikapoeder. Goed heet laten worden.



Lunch: IJSBERGSLA PAKKETJE


•2 grote blaadjes ijsbergsla
•100 gram mager rundergehakt
•1 eetlepel geraspte kaas
•1 kleine prei
•1 gele paprika
•1 eetlepel olie
•shoarma kruiden



Snijd de prei in ringen en was ze goed, daarna laten uitlekken. Was de paprika en snijd deze in stukjes. Verhit in een pan de olie, bak hierin het gehakt rul, voeg de kruiden toe. Als gehakt gaar is eerst de preiringen toevoegen, daarna de paprikastukjes en ca. 5 minuten meebakken. Het mengsel verdelen over de slablaadjes, de kaas erover strooien en de blaadjes dichtvouwen.



Diner: RODE KOOL MET VEGETARISCHE GROENTESCHIJVEN


•200 gram rode kool
•1 kleine ui
•2 vegetarische groenteschijven
•peperkorrel
•laurierblad
•kaneel
•azijn
•1-2 eetlepel olie



Snijd de rode kool in repen, voeg laurierblad, peperkorrel, azijn toe en breng het met een beetje water aan de kook. Ca. 35 minuten lekker gaar laten worden. Daarna peperkorrel en laurierblad verwijderen en op smaak maken met kaneel.

Verhit een deel van de olie in een koekenpan. Bak daarin de groenteschijven gaar.

Pel de ui en snij de ui in kleine stukjes. Verhit in een ander pannetje de laatste olie en fruit de ui. Voeg dit nog toe aan de rode kool.

Om het geheel nog wat voedzamer te maken kan 150 ml. magere kwark worden gebruikt.



Dag 2



Ontbijt: NOTEN/AVOCADO/HÜTTENKÄSE


•200 gram hüttenkäse
•1 avocado
•1 eetlepel geroosterde amandelen
•vers gemalen peper
•citroensap



Hak de amandelen fijn. Schil de avocado en snijd deze in stukjes. Besprenkel de stukjes avocado met citroensap. Meng de hüttenkäse met de gehakte noten en de avocado en de peper.



Lunch: GEVULDE TOMATEN


•3 grote tomaten
•100 gram ham, in kleine blokjes
•50 gram 30+ belegen kaas
•peper
•peterselie, vers, gehakt



Was de tomaten. Snijd er een kapje af en hol ze uit. bewaar het vocht.

Snijd de kaas in blokjes, meng dit met de ham, peper en een beetje van het tomatenvocht tot een smeuïg geheel. Vul hiermee de tomaten. Bestrooi met de peterselie en leg de kapjes er weer op.



Diner: ANDIJVIE MET KALKOENREEPJES


•150 gram kalkoenfilet, in reepjes
•300 gram andijvie
•60 gram taugé
•1 teentje knoflook
•1/2 eetlepel ketjap
•2 eetlepels olie
•shoarma kruiden



Snijd de andijvie in grove repen. Was ze en laat goed uitlekken. Pel het teentje knoflook en snijd het in stukjes. Bestrooi de kalkoenfilet met de shoarmakruiden.

Verhit in een wok de olie, wok eerst de kalkoenfilet bruin en gaar. Wok de knoflook mee. Voeg daarna de andijvie in gedeelten toe en laat het steeds een beetje slinken. Ca. 3 minuten het geheel nog wokken. Meng dan de taugé erbij. Breng op smaak met de ketjap.



Dag 3



Ontbijt: KOOLHYDRAATARMBROOD ROYAAL BELEG EN KWARK


•100 gram magere kwark
•1 eetlepel suikervrije limonadesiroop
•1 snee koolhydraatarm brood
•dieethalvarine
•20 gram smeerkaas met komijn
•20 gram komijnekaas



Besmeer de boterham met de dieethalvarine. Besmeer daarna met de smeerkaas en beleg met de kaas. Meng de kwark met de siroop.



Lunch: TONIJN SALADE


•100 gram ijsbergsla
•¼ komkommer
•5 radijsjes
•1 blikje tonijn, met olie
•kruidenazijn
•kruiden



Laat de tonijn uitlekken. Vang de olie op. Was de ijsbergsla, en snij deze in repen. Schil de komkommer en schaaf deze vervolgens in plakjes. Was de radijsjes en snij deze ook in plakjes. Meng de groentes met elkaar en tot slot de tonijn erdoor. Maak een dressing van 1 eetlepel olie, azijn en kruiden naar smaak toevoegen. Denk aan kruiden en specerijen als dille, peterselie, peper en paprikapoeder.



Diner: SALADE MET TUINBONEN


•100 gram tuinboontjes (diepvries)
•1 rode paprika
•1/4 komkommer
•50 gram spekreepjes
•1 haaskarbonade
•1 eetlepel olie
•1/2 eetlepel azijn
•mosterd
•peper
•1 eetlepel vloeibaar bak- en braadproduct



Bestrooi de haaskarbonade met peper en smeer de karbonade in met mosterd. Verhit in een pan de eetlepel vloeibare bak- en braadproduct. Bak hierin de karbonade bruin en gaar.

Maak de tuinboontjes klaar volgens de gebruiksaanwijzing. Laat ze daarna afkoelen. Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Schep ze uit het vet en laat afkoelen.

Was de paprika, snijd 'm in blokjes. Was de komkommer, snijd deze in blokjes. Maak een dressing van de olie, azijn, beetje mosterd en peper. Meng de tuinboontjes, paprika, komkommer en spekjes tot een salade. Eet de karbonade erbij.



Dag 4



Ontbijt: EI MET CHAMPIGNONS


•2 eieren
•5 champignons
•1 plak kaas, 20 gram, in stukjes of geraspt
•olie, 1-2 eetlepels
•peper, paprikapoeder





Veeg de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Klop het ei los met de peper en paprikapoeder. Verhit de olie in een pan. Bak eerst de plakjes champignons en strooi er paprikapoeder over. Giet het eimengsel erbij en bak al roerende een roerei. Op het laatst de stukjes kaas toevoegen en nog even verhitten of geraspte kaas erover strooien.



Lunch: PAPRIKA SALADE


•1 groene paprika
•1 uitje
•paar blaadjes sla
•75 gram rosbief, vleeswaar
•½ teentje knoflook
•peper
•paprikapoeder
•1 eetlepel olie
•1 theelepel azijn
•mosterd, mespunt
•1 sneetje koolhydraatarmbrood
•1 eetlepel olie
•rozemarijn



Snijd het brood in dobbelsteentjes en meng dit met rozemarijn. Verhit in een pan de olie en bak hierin de dobbelsteentjes brood. Laat ze enigszins afkoelen.

Sla wassen en uitschudden. Sla op een bordje leggen. Paprika van kroontje ontdoen, wassen, in ringen. Ringen op de sla leggen.

Rosbief in reepjes snijden. Ui pellen en in ringen snijden. Rosbief en ui op de sla leggen. Sausje maken van peper, azijn, olie, mosterd. Dit over de sla gieten. Daarover de dobbelsteentjes brood strooien.



Diner: SPRUITJES MET OLIJVEN, PAPRIKAREEPJES EN CAMEMBERT


•150 gram spruitjes
•1 rode paprika
•1 kleine ui
•10 olijven
•75 gram 30+ camembert
•peper
•1/2 teentje knoflook, uitgeperst
•1 eetlepel olie



Maak de spruitjes schoon en kook ze in een bodem water in ca. 15 minuten gaar.

Was de paprika, snijd deze doormidden, haal zaad en zaadlijsten eruit en snijd de paprika in repen.

Pel de ui en snijd deze in ringen. Snijd de camembert in plakken.

Verhit de olie in een pan, bak hierin de uienringen met de uitgeperste knoflook en voeg na ca. 3 minuten de paprika toe.

Giet de spruitjes af. Meng de spruitjes met de ui/paprika, voeg de olijven toe en schep dit om en laat warmen. Leg tot slot de camembert repen erop en laat deze iets smelten. Bestrooien met peper.



Dag 5



Ontbijt: KWARK MET ROOD FRUIT


•150 gram magere kwark
•100 ml. sojayoghurt naturel
•1 eetlepel lijnzaad
•100 gram roodfruit (kan ook uit diepvries) zoals rode bessen, framboos, aardbei



Indien nodig: maak het fruit schoon of laat het fruit ontdooien. Meng de kwark met de yoghurt en het lijnzaad en tot slot versieren met het rode fruit.



Lunch: BLEEKSELDERIJ MET UI EN BACON


•3 stengels bleekselderij
•1 rode ui
•100 gram baconreepjes
•5 walnoten
•1 eetlepel olijfolie
•1/2 eetlepel azijn
•peper



Was de stengels bleekselderij en snijd ze in dunne reepjes. pel de ui en snijd deze in ringen.

Bak de baconreepjes uit in een droge koekenpan en schep ze uit de pan. Hak de walnoten fijn.

Meng de bleekselderij met noten en baconreepjes. Maak een dressing van olie, azijn, peper en schenk dit over de salade. Strooi tot slot de walnoten erover.



Diner: OMA'S GROENTENSOEP


•1 winterpeen
•1 prei
•1 kleine stengel bleekselderij
•1 takje selderij
•1 takje peterselie
•100 gram varkensschnitzel
•50 gram magere rundergehaktballetjes
•peper
•1 theelepel kerriepoeder
•1 eetlepel olie
•evt. bouillonblokje of wat bouillonpoeder



Snijd de varkensschnitzel in stukjes en bestrooi ze met peper. Snijd de prei in ringen en was ze goed. Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de stukjes vlees en gehaktballetjes. Voeg dan de prei en kerrie toe. Giet er 3 dl water bij en breng het geheel aan de kook. Schrap de winterpeen en was deze, daarna in plakken snijden. Was de stengel bleekselderij en snijd deze in repen. Was het takje selderij en het takje peterselie. Voeg alle groentes toe aan het water met vlees en prei en breng aan de kook, laat ca. 20 minuten lekker doorkoken en gaar worden. Maak op smaak met peper en eventueel bouillonblokje of bouillonpoeder.



Dag 6



Ontbijt: SPIEGELEI MET SALAMI


•4 plakjes salami
•2 eieren
•1 eetlepel olie
•peper
•peterselie, 1 eetlepel, vers gehakt



Verhit in een pan de olie, leg hierin de plakjes salami. Breek de eieren boven de salami, probeer de dooier heel te houden. Laat het geheel gaar worden. Bestrooi met peper en peterselie.



Lunch: VENKEL MET ZALM SALADE


•75 gram zalmfilet
•100 gram venkel en venkelgroen
•100 gram hüttenkäse
•peper





Snijd de zalmfilet in repen en meng dit met de hüttenkäse en peper.

Was de venkel en snipper deze. Was het venkelgroen en hak ook dit kleiner. Meng de zalm/hüttenkäse met de venkel en garneer met het venkelgroen.



Diner: KIPFILET MET SAVOOIEKOOL


•200 gram kipfilet, in lange repen
•peper
•Italiaanse kruiden
•250 – 300 gram savooiekool, in lange repen
•1 uitje
•2 eetlepels olie



Pel het uitje en snipper deze. Verhit in een pan de olie. Bestrooi de kipfilet met de peper en Italiaanse kruiden. Bak de kipfilet in de olie rond bruin. Voeg de ui toe. Voeg daarna de savooiekool toe. Eventueel een beetje water erbij en laat het geheel gaar stoven.



Dag 7



Ontbijt: GRACOTTES MET HARTIG BELEG


•2 cracottes
•dieethalvarine
•4 plakken, 2 soorten, magere vleeswaar
•50 gram magere kwark
•50 ml. sojayoghurt
•evt. suikervrije limonadesiroop



Besmeer de cracottes met de dieethalvarine en beleg met de vleeswaar.

Meng de kwark met de yoghurt en eventueel met suikervrije limonadesiroop.



Lunch: SPINAZIE MET MOZZARELLA EN OLIJVEN


•75 gram spinazie
•5 kerstomaatjes
•75 gram mozzarella
•5 olijven
•1 eetlepel pijnboompitten
•1 eetlepel olie
•1/2 eetlepel azijn
•peper
•oregano



Indien nodig: was de spinazie en laat deze uitlekken. Was de kerstomaatjes en halveer ze. Snijd de mozzarella in plakken.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin en geurig.

Meng de spinazie met tomaat, mozzarella en olijven. Maak een dressing van de olie, azijn, kruiden en schenk dit over de salade. Bestrooi met de pijnboompitten.



Diner: VISOVENSCHOTEL


•200 gram kabeljauw filet
•1 – 2 eetlepels olie
•1 uitje
•10 champignons
•1 grote wortel
•1 groene paprika
•25 gram geraspte kaas
•bouillon van vis of van een blokje of poeder



Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de kabeljauwfilet in blokjes. Snipper de ui nadat die gepeld is. Veeg de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit in een pan de olie, bak daarin de visblokjes rondom wat bruin. Voeg de ui en champignons toe, even doorbakken, dan ca. 1 dl. bouillon erbij en het geheel laten stoven.

Ondertussen de wortel schoonmaken en in plakken en de paprika schoonmaken en in repen snijden.

Het vismengsel in de ovenschaal gieten, misschien niet al het vocht erbij. Daarop de wortel en paprika rangschikken en bestrooien met de kaas. In de oven en in ca. 30 minuten garen en een korst laten vormen.

_________________
Bereikbaar via Acceptance - Accepteren en loslaten
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 28 aug 2013 14:41    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1