Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Dr.Frank:kip met snijbonen

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Emilie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 3-10-2012
Berichten: 2828
Dieet: Dr Frank


  Reageer met quote
Kip met snijbonen Dr. Frank Low Carb
recept voor 1 persoon
150 gram Snijbonen= 3 kh
200 gram kipfilet in blokjes= 0 kh
(olijf)olie of boter, royaal= 0 kh
1 eetl. pesto groen. Let op dat er geen verboden toevoegingen inzitten. (Bij Xenos is pure basilicum in potjes te koop!) = 0,5 kh
100 gram champignons in plakjes = 1 kh
1 eetl. crème fraîche of 2 eetl. slagroom = +/- 1 kh
eventueel 1 eetl. gemalen lijnzaad om te binden = ? kh
Peper, zout en eventueel knoflook = Totaal 5,5-6,5 kh
Bereidingswijze:
Maak de snijbonen schoon en snijd ze in stukjes van 2,5 cm.
Kook ze 3 á 4 minuten voor in weinig water in de magnetron, of 6 minuten in een pan.
Snijd intussen de kipfilet in blokjes. Bak ze licht bruin in de olie en haal ze dan uit de pan.
Bak de gesneden champignons ( die je alleen maar hebt schoongeborsteld en 'kontje' eraf) in de pan met vet, lekker bruin maar niet overdreven lang.
Voeg de room of CF toe en de pesto, uiteraard peper en zout naar smaak en een beetje knoflook(poeder)
Voeg de snijbonen toe en laat alles even doorwarmen. Doe er op het laatst de kipfilet door. Deze moet wel gaar zijn (salmonella!), maar niet te lang meesmoren anders wordt het vlees te droog.
Is er iets teveel vocht, dan kun je dat nog binden met het gemalen lijnzaad.
LowCarbDiva

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 07 mrt 2013 23:07    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1