Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Dr. Frank: chocolade mousse

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Emilie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 3-10-2012
Berichten: 2828
Dieet: Dr Frank


  Reageer met quote
Hier het recept voor chocolade mousse. ook Low carb
een lekker toetje dat op deze manier toch mag
Ingrediënten:
2 eieren
2 dl slagroom
Stevia vloeibaar naar smaak
2 eetlepels cacaopoeder
2 blaadjes gelatine
evt aroma van: vanille of rum of oploskoffie


De Chocolade mousse is héél gemakkelijk low carb te maken hoor
Je neemt 2 eieren.
Die ga je scheiden, wit en geel apart dus!!!
Eiwitten klop je stijf.
Ei-geel in een ander bakje lekker los kloppen, samen met 2 eetlepels Cacaopoeder (dat je eerst even hebt aangemaakt met een klein beetje water!) en een dopje vanille aroma, en of een klein lepeltje oploskoffie, of een dopje rum aroma, wat je maar lekker vind voor smaakje
En wat druppels Stevia naar smaak.
Dan klop je 2 dl ( das dus 1 pakje) slagroom lekker stijf.
En nu komt het: nu pak je NOG een bakje, en daarin doe je een béétje ei-geel mengsel, een béétje stijfgeslagen slagroom, én een béétje stijfgeslagen eiwitten!!!
De reden van deze actie?
Zo kun je strakjes de boel gemakkelijker met elkaar gaan mengen
Je kunt hier nog 2 blaadjes gelatine in verwerken.
Dat doe je zo:
Doe 2 blaadjes gelatine in een bakje met koud water, en wacht tot ze zacht zijn.......das zo gepiept hoor
Zet een klein bodempje water op het vuur, tot het kookt.
Haal de pan van het vuur!!!!!
Knijp de blaadjes zachte gelatine goed uit, en roer die door het warme water heen, tot ze zijn opgelost.
Daarna, roer je de gelkantine oplossing door het samengestelde van alles wat mengsel.
Dit mengsel, mengsel, schep je voorzichtig bij de rest van het eigeel mengsel.
Dat weer bij de stijfgeslagen slagroom.
En als laatste doe je de halve hoeveelheid van het stijfgeslagen eiwit er bij.
Dit doe je op de volgende manier:
je maakt een scheppende beweging: van ONDERRRR, langzaam OMHOOG!!!
Het gaat hier om het geduld, en het moet dus niet te snel gaan!!!
Anders raak je "de lucht"kwijt!!!
Als je alles goed vermengt hebt, dan pas doe je deel 2 van de stijfgeslagen eiwitten er ook bij.
En WEER schep je de massa, van ONDER naar BOVEN...in een rustig tempo...
Dit scheppen is een geduldig werkje, waar je écht even de tijd voor moet nemen hoor!!!
Dat mengsel schep je dan in bakjes of glaasjes, wat je maar wil
Ik zelf laat het gewoon lekker in 1 grote schaal zitten
Mmmmm
De choco mousse moet daarna minstens 2 uurtjes in de koelkast opstijven
En daarna...Smullen maar
Hoeveel Koolhydraten er in zitten, dat zou ik niet zo weten helaas, sorry
Ik ben een ramp met rekenen
Gelatine = 0 khd
2 dl slagroom = 5.8 khd
cacaopoeder = te verwaarlozen toelichting: 1 doosje =125 gram, 100 gram = 11 gram khd
En in het recept zitten 2 eetlepels, dus das bijna niets aan khd!!!!
Ei is bijna ook niets aan khd !
De aroma is ook al niets hihihi is een saai lijstje zo hahaha
Je zou dus eigenlijk kunnen stellen dat het alleen de slagroom is, die je moet tellen
En dan moet je nog even zelf beslissen in hoeveel porties je de chocolade mousse gaat verdelen.....
En dan kun je uitreken hoeveel er in 1 portie zit voor jou
Zoals ik al bekende, rekenen is ook niet me sterkste kantje hahahaha
Maar deze chocolade mousse, is zalig hoor
Je kunt de room ook vervangen door roomkaas, maar dan krijg je meer een soort-je van bavarois
Ook erg lekker hoor
Maar dan heb je dus écht wel die gelkantine blaadjes nodig in je recept!!!!
Ander zakt de boel in elkaar
Heb je nog steeds een lekker toetje/hapje hoor

Ik had het eerst zo geplaatst in een topic, dus vandaar dat het een verhaaltjes recept is geworden
Maar het is eruggg lekker
Groetjes, Emilie

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 23 mrt 2013 22:20    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1