Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



De 10 lekkerste, simpelste dressings. Kerstmis.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
De 10 lekkerste, simpelste dressings. Kerst eten

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans.

Vinaigrette met witte wijnazijn en honing:
6 el olijfolie;
2 el witte wijnazijn;
1 tl honing;
evt. zout en peper.


Citroenvinaigrette:
2 el citroensap;
5 el olijfolie;
evt. zout en peper.


Basilicumdressing met pijnboompitten:
2 el balsamicoazijn;
5 el olijfolie;
1 flinke handvol verse basilicum, fijngehakt;
1 flinke handvol pijnboompitten, geroosterd en gehakt;
evt. zout en peper.


Vinaigrette met mosterd:
6 el olijfolie;
2 el Dijon mosterd;
2 el rode of witte wijnazijn;
evt. zout en peper.


Dressing van limoensap en koriander:
2 el limoensap;
3 el verse koriander, fijngehakt;
125 ml olijfolie;
1 el witte wijnazijn.


Yoghurtdressing:
150 ml yoghurt;
2 el witte wijnazijn;
1 el verse munt, fijngehakt;
1 el verse peterselie, fijngehakt;
versgemalen zwarte peper.


Blauwe-kaasdressing:
75 g blauwe kaas, verkruimeld (bv. Roquefort);
1 teentje knoflook, geperst;
225 ml zure room of dikke yoghurt;
1 el witte wijnazijn;
2 el verse peterselie, fijngehakt;
versgemalen zwarte peper.


Honing-mosterddressing:
1 el grove mosterd;
1 el Dijon mosterd;
1 el heldere honing;
1 el citroensap of witte wijnazijn;
4 el olijfolie;
evt. zout en peper.


Pestovinaigrette:
2 á 3 el witte wijnazijn;
2 tl pesto;
75 ml olijfolie;
evt. zout en peper.

Oosterse dressing:
1 el mosterd;
1 el Japanse sojasaus;
1 el balsamicoazijn;
2 el olijfolie;
1 el sesamolie;
evt. zout en peper.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.saladesenzo.nl/


Laatst aangepast door love- to-cook op do 03 dec 2015 23:41, in totaal 2 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 25 mei 2014 21:04    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1