Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Dr. Cohen recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Cohen:compleet weekmenu met lijstje voor kruiden

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Vera
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 10-5-2008
Berichten: 1877
Dieet: Cohen
Woonplaats: Beekbergen (gemeente Apeldoorn)


  Reageer met quote


WEEKMENU VAN SCHILDERTJE

Een paar aanwijzingen voor de beginner . je groente en vlees rauw wegen. Elke dag 2 stuks fruit ook als ik ze niet noem. Niet meer dan 2 fjord per maaltijd en niet minder dan 5 per dag. Eet ze!
--------------------------------------------------

MAANDAG

Ontbijt---gekookt ei met 65 gram tomaat en een fjordje.
Lunch---120 gram courgette en wat ui even koken met een bekertje water. Samen met 30 gram philadelfia met de staafmixer pureren en terugdoen in het water. doe de andere 30 gram philadelfia op twee fjordjes. (Natuurlijk light phil, bij courgette zijn de smaken paprika en bieslook beide lekker.)
Diner----bak een kipfilet van 105 gram in een klein beetje olijfolie , strooi er salie en rozemarijn over( vers uit de tuin of gedroogd uit een potje) of wat massala ( indiase kipkruiden,beetje kerrieachtig) en doe er een paar schijfjes appel bij en wat ui. 115 gram broccoli koken. Je hebt nog twee fjordjes, je kunt ze hierbij eten of een van beide een uurtje later met een warm appeltje eten ( uit de magnetron) of met een lepeltje mayo.

DINSDAG

Ontbijt ??Total yoghurt 0% 200 gram met een stuk fruit erdoor gesneden.
Lunch---een lunch die heel geschikt is om te worden meegenomen naar het werk of op de wandeling. Snij 110 gram courgette en komkommer in kleine reepjes, doe er fijngesnipperde ui bij. Klein beetje groene paprika voor de smaak. Een blik tilapia van Princess ( bij Appie Heijn) , kerriesaus is de lekkerste, doe je in een zeef om onder de warme kraan even de saus eraf te spoelen, de smaak zit allang in de vis die echt erg lekker is. Klein maken en door de groente roeren met ook nog het lepeltje magere mayo . na een poosje in het doosje is ie nog lekkerder dan vers. Mmmm. Twee fjordjes erbij.
Diner---110 gram goeie tartaar ( de plusmarkt heeft erg lekkere biologische tartaar) meng je met flink wat fijngehakte ui en een klein beetje idem paprika , zout, lekkere peper, beetje knoflookpoeder. Doorkneden , bal maken, plat slaan, ietsje langer bakken dan anders. Maak er maar een salade bij, bijvoorbeeld van ijsbergsla en rucola en beetje komkommer raspen. Witte balsamico azijn en pietsie lekkere olijfolie. Als je bijna geen olie mag hebben kun je het beste pittige kopen zoals de robusta van bertolli, dat smaakt tenminste ergens naar. Twee fjordjes erbij.
Je hebt nog een fjordje over voor bij een appeltje in de avond, als je dat fjordje niet al ergens als tussendoortje hebt gegeten .

WOENSDAG

Ontbijt---70 gram mozzarella met 80 gram tomaat en een paar blaadjes basilicum als je die hebt. Blaadjes peterselie ( platte) is ook heel lekker bij tomaat en ook heel Italiaans. Gedroogde basilicum zou ik hier niet bij eten, dat hoort typisch op een warm gerecht. ?én fjordje. Bewaar de andere helft van de mozzarella in het water dat in het zakje zit en als je dat al hebt weggegooid onder schoon kraanwater.
Lunch---120 gram bloemkool of prei koken en daarna even met de rest van de mozzarella onder de grill. Je mag 60 gram kaas. Als de overgebleven mozzarella minder is dan 60 gram vul je het aan met phil op de twee fjordjes die je ook gaat eten. anders kun je daar het lepeltje mayo op doen.
Diner---vis. Bij albert Heijn hebben ze verse schelvis die erg lekker is als je hem gewoon in een schaaltje legt in de magnetron, niet langer dan 3 minuten. Schelvis is zo belachelijk mager dat ik er altijd een paar vliesdunne flintertjes roomboter op leg en( beetje ordinair maar erg lekker op vis) : wat aromat. Verse dille is erg lekker op de vis. Eet 120 gram vis maar koop het dubbele en maak dat ook gaar, de rest gaat morgen in de vissoep. Eet er 95 gram salade bij : beetje selleriestengel fijn gesneden, beetje courgette en komkommer idem, uitje. Of maak sla van witlof, heel fijn gesneden , met een beetje geraspte appel en fijngehakte ui. ?én fjordje erbij. ( of die bewaren voor later op de avond)

DONDERDAG

Ontbijt---70 gram hüttenkäse mengen met 40 gram fijngehakte komkommer en wat ui, peper en zout. Op twee fjordjes . 40 gram tomaat erbij.
Lunch---vissoep. Roerbak 95 gram selleriestengel ,in smalle reepjes, en prei en beetje spitskool met extra ui. Doe de helft van de groente even in de staafmixer. Maak de vis die gister overbleef, 120 gram als het goed is) een beetje klein met een vork. Roer alles door elkaar en doe er vers fijngehakt peterselieblad bij ( nog lekkerder is verse dille) en peper en zout en een flinke klodder mosterd. Even laten staan op een plaatje om de smaken goed in elkaar te laten trekken. Twee fjordjes erbij.
Diner---120 gram kipfilet bakken met wat gemberpoeder en djintan en ui en als je er van houdt knoflook. Peper en zout . lekker pittig maken. Erbij 90 gram van de spitskool waar je gister aan bent begonnen. Kook in weinig water en kort. Je hebt nog één fjordje en een lepeltje mayo om erop te doen, dat is lekker hierbij.



VRIJDAG

Ontbijt??200 gram Total 0% yoghurt of magere yoghurt (biogarde is het lekkerst en gezondst) met een stuk fruit.
Lunch---100 gram garnaaltjes met 110 gram salade, gewone groene of ijsberg (als je die dinsdag hebt gegeten moet de rest nodig op vandaag) , met als je het hebt wat rucola en geraspte komkommer. Ik zet de garnaaltjes, na ze in een zeef onder de koude kraan te hebben gewassen om alle anti-bederf-chemicalien er af te wassen, alvast klaar in een kom met het lepeltje mayo en wat knoflook en ui en peper en een pietsie witte balsamico azijn terwijl ik de sla klaar maak. Op de sla ook nog iets azijn (of citroensap) en een heel klein beetje olijfolie, wat zout of aromat. Hussel op het laatst alles door elkaar. 2 fjordjes erbij.
Diner---roerbakje van wat je nog aan groenten in voorraad hebt, van alles een beetje. Op het laatst een tartaartje in brokjes erdoorheen, nog even meebakken. Afmaken met wat kikoman soja en peper , zout, kruiden. Gooi er eens een paar partjes mandarijn bij en warm even mee. 2 fjordjes. Je hebt nog één fjordje over voor een warm appeltje over een uur.

ZATERDAG

Ontbijt---bak een paar ringetjes prei of bosuitje in klein koekenpannetje, gooi er een ei bij. Niet roeren, gewoon bakken. Zout en peper. Fjordje erbij en 60 gram tomaat.
Lunch---twee fjordjes met ieder een half ons rosbief erop en wat mayo eronder, nou ja onder de rosbief natuurlijk .flink zout en peper erop. 100 gram selleriestengel en wat prei of komkommer even roerbakken . (sellerie is lekker vochtafdrijvend, misschien handig om het zout weer in evenwicht te brengen haha)
Diner---als je zeker weet dat je alweer wilt eten ( ik heb na al dit menu-schrijven geen honger meer) dan gaan we weer kip eten, onvermijdelijk, maar deze keer snijden we 105 gram in lange dunne repen en bakken het heel snel even bruin met wat kerrie-achtige kruiderij , massala bijvoorbeeld, terwijl in een klein koekenpannetje 115 gram witlof , een flink struikje met de pijp eruit gesneden en daarna in vier lange parten gesneden, ligt te smoren in een pietsie olijfolie samen met in lange reepjes gesneden bosui. Dekseltje erop en niet te hard. Als het klaar is de kip erbij en nog even samen laten slapen. Twee fjordjes erbij of eentje bewaren voor straks.

ZONDAG

Ontbijt---je hebt nog hüttenkäse, hak er eens een bosuitje doorheen en peterselie of een ander vers kruid dat je hebt,peper en zout, en vul er een tomaat mee waar je water en zaadjes uit hebt gegooid.. Fjordje erbij.
Lunch--- het wordt echt tijd voor weer een soepje. Ik stel broccoli voor en fijn maken met de staafmixer. Maar nu eens niet met kaas maar met een tartaartje . dat kun je rullen in de koekenpan en er dan doorroeren. Of je maakt er piepkleine balletjes van . dat laatste bevalt mij beter. fijjngehakt uitje erin en een heel klein beetje verboden geraspte kaas, echte kaas bedoelt mammie. De zondag is een heel geschikte dag voor een beetje zondigen. 2 fjordjes erbij.
Diner---tilapia is een fantastische vis, ook voor mensen die niet zo dol zijn op vis, ik werk het vissige wel weg voor je. We bakken hem hard, een onsje, nadat ie eerst een uurtje heeft liggen nadenken bestrooid met djintan, gemberpoeder , korianderpoeder en knoflookpoeder en wat lekkere peper , scheutje kikoman . Erbij een heerlijk frisse salade van 105 gram paksoistengels, het witte in reepjes gesneden met ietsje van het groen erbij, en niet vergeten een beetje heel fijn gesneden appel en een bosuitje. Beetje azijn en idem olijfolie is onmisbaar. Doe maar geen mayo vandaag want de vis bakken we ook in wat olijfolie, dat moet. Je hebt nog 2 fjordjes. Bewaar er maar een voor een zondags toetje met appel of andere warme fruitjes met of zonder zoetstof.

Boodschappenlijstje van de gebruikte kruiden.

Salie en rozemarijn ( voor vlees bakken op z??n Italiaans)
Massala (voor de kip, kerrieachtig mengkruid)
Gemberpoeder+djintan+koriander+knoflookpoeder ( voor oosters gekruide baksels, altijd voor de tilapia)
Kikoman sojasaus
Goede pittige olijfolie (nooit geraffineerde want daar zijn alle gezonde dingen uit verdwenen)
Witte balsamico azijn (want die is niet geméén zuur en lekker geurig)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail BerichtGeplaatst: di 21 jul 2009 23:31    
Berichten van afgelopen:   
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1