Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Advertentie



Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Advertentie

Cadeau omgeving kerst 2014

Biefstuk in kruidenboter met champignonsaus

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11936
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Biefstuk in kruidenboter met champignonsaus.



Ingrediënten voor 4 personen:

800 gr biefstuk of diepvriesvlees;
50 gr kruidenboter.

Voor de champignonsaus:

150 gr champignons;
2 dl kalfsfond;
3 eetl. tomatenketchup;
½ eetl. boter;
instant sausbinder;
peper en zout.

Voor de salade:

1 rode eikenbladsla;
250 gr kerstomaten;
½ komkommer.

Voor de kruidendressing:

6 eetl. olijfolie;
2 eetl. azijn;
1 eetl. mayonaise;
½ koffiel. mosterd;
Italiaanse kruidenmix (molen) of Provençaalse kruidenmix.

Voorbereiding:

Snijd de champignons in schijfjes.
Snijd de kerstomaten doormidden. Snijd de komkommer in staafjes of schijfjes en meng met de sla en de kerstomatenpartjes.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een mengbeker en mix.

Bereiding:

Verhit ½ eetl. boter in een pan en bak de champignonschijfjes 5 min. zonder deksel. Kruid met peper en zout.

Smelt de kruidenboter in een braadpan (op een matig vuur om spatten te vermijden). Bak de biefstuk langs beide zijden goudbruin (niet in prikken of verschuiven), zet het vuur lager en laat verder bakken, naar eigen smaak. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.

Verwijder het overtollig vet uit de pan voordat je de saus bereidt (je hebt de smaak nodig, niet het vet). Maak de braadresten los met de kalfsfond en voeg de tomatenketchup toe. Doe er de gebakken champignonschijfjes bij en bind met instant sausbinder.

Afwerking:

Breng de gemengde salade op smaak met de kruidendressing. Serveer de biefstuk met de saus, salade en evt. frietjes.

Andere sausjes:

Bak de biefstukken, maak de braadresten los met fond of bouillon en werk verder af.

*Pepersaus: met 1,5 dl room, 1 eetl. groene peperbolletjes, peper en zout, en naar smaak 1 eetl. cognac. Laat inkoken tot een romige saus.
*Dragonsaus: met 2 eetl. tomatenpuree, 1,5 dl room. Laat inkoken en breng op smaak met 2 eetl. vers gesnipperde dragon.
*Stroganoff: met stukjes augurk, kleine uitjes, een lepeltje mosterd en 1,5 dl room. Laat inkoken tot een romige saus.

Als je wijn wilt drinken?

Le Haut-Médoc d??Eric Miailhe;
A.C. Haut-Médoc;

Robijnrode bordeaux met een rijk bouquet van rijp fruit. Ook in de mond fris fruitig, krachtig en karaktervol, met soepele tannines in de lange afdronk;

Bourgogne Hautes Côtes de Beaune A.C.;
Albert Bichot;

Robuuste bourgogne met neus van rode vruchten, kersen en kersenpitten - typisch voor de pinot noir. In de mond fruitig en licht kruidig.

Voedingswaarde:

Energie: 540 kcal.;
Eiwitten: 48,5 gr;
Vetten: 33 gr;
Koolhydraten: 11,8 gr.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.colruyt.be/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 25 nov 2014 16:20    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1