Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Paleo recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Banaan/limoenpudding met aardbeiensaus

Auteur Bericht
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Banaan/limoenpudding met aardbeiensaus.



Ingrediënten voor 2 of 3 puddinkjes:
300 gram banaan;
3 eidooiers;
1 limoen;
200 gram aardbeien.

Bereiding:
Splits de eieren en doe de eidooiers in een pan (bewaar de eiwitten voor een ander gerecht; bijvoorbeeld een omelet).
Voeg de banaan toe.

Boen de limoen goed schoon en rasp de schil boven de pan.
Pers de limoen uit en voeg het sap toe.
Pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
Zet de pan op de kleinste pit en zet het vuur laag aan.

Blijf roeren tot het begint in te dikken. Dit kan ineens snel gaan, dus blijf voortdurend roeren anders gaat het klonteren. Als het goed dik is en van de bodem begint los te laten zet je het vuur uit.
Vet puddingvormpjes in met een beetje olijfolie. Als je geen speciale vormpjes hebt kan je ook een glaasje of bakje gebruiken en deze met wat huishoudfolie bekleden.
Vul de vormpjes en druk de inhoud aan. Zet de puddinkjes in de koelkast en laat minimaal 1,5 uur afkoelen.
Was de aardbeien en verwijder het kroontje.

Doe de aardbeien in een pan en pureer met de staafmixer.
Laat de aardbeien 6 minuten inkoken en roer af en toe. Zet de saus in de koelkast om af te koelen.

Als de puddinkjes zijn afgekoeld, stort je ze op een bord.
Giet de aardbeiensaus erover en garneer met een schijfje limoen of aardbei.

Bron: http://www.paleo-lifestyle.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 24 jan 2016 12:41    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1